Skriv den bedste ansøgning med disse gode råd

Sådan laver du den bedste boligansøgning

Denne artikel er skrevet i samarbejde med RentSafe

”Copy. Paste. Send. Femte ansøgning i dag. Tjek.”

Du kender det garanteret. Sådan er der overraskende mange, der skriver ansøgninger i håb om at komme i betragtning til en bolig, så du er ikke alene om at have gjort det. Det er dog også typisk disse ansøgninger, der ganske uåbnede ender i bunden af udlejers inbox, medmindre de var blandt de første, der svarede på annoncen. Dét, der mangler i disse ansøgninger, er normalt personlighed og indsats, for i dag kræver det en større indsats at være boligsøgende, da der er mange om buddet. Der findes dog flere tips og tricks, der gør det nemmere at lave en troværdig og personlig ansøgning.

 

Det gode billede

For at give det bedste førstehåndsindtryk, er det altid en god idé at starte med et skarpt billede, så udlejer kan sætte ansigt på dine ord. Benyt dig enten af en selvudløserfunktion eller en ven til at tage et godt billede med en neutral baggrund, som udstråler, at du er mere troværdig og ansvarlig end din bedste selfie vil gøre. Uanset om du ansøger via Facebook, på mail eller med en personlig profil som f.eks. RentSafe, er et godt billede med til at give dig et forspring.

 

Personlighed

Hvis du ønsker at fange udlejers interesse, er du nødt til at gøre en indsats. Din personlighed skal skinne igennem i alt fra overskriften i emnefeltet til hver enkelt linie i brødteksten. Start med det vigtigste; navn, alder, studie, studiejob og hvordan du er som person. Derefter kan du fortælle om dig selv og dine interesser – måske har du noget til fælles med udlejer og det kan blive den afgørende faktor i din boligsøgning.

 

Video

I forhold til det foregående afsnit kan en video være en glimrende måde at give din ansøgning mere personlighed. Her kan udlejer se og høre dig og dermed få en bedre fornemmelse af din person. Du kan medsende videoen på mail eller på Facebook, men du kan også uploade den på din personverificerede RentSafe profil og sende et link hertil sammen med din ansøgning.

 

Troværdighed og ansvarlighed

Anbefalinger kan være guld værd i ansøgningsprocessen, hvis de kommer fra andre end dine forældre, som selvfølgelig altid vil sige god for dig. Måske kan du få en anbefaling fra din tidligere udlejer eller måske fra dit arbejde. Det kan også være, du kan få en bankerklæring fra din bankrådgiver. Troværdighed og ansvarlighed er to ting, som udlejerne altid lægger stor vægt på i deres udvælgelsesproces og derfor er det vigtigt, at du dokumenterer, at du er, hvem du udgiver dig for. Det er altid svært at få en fod indenfor på boligmarkedet. Specielt i de større byer kan det være næsten umuligt. Alle gør det samme, og derfor er det oftest bedst at tænke ude af boksen for at komme før de andre. RentSafe.dk er en måde at skille sig ud på, men som samtidig sørger for gennemsigtighed for både lejer og udlejer. På den måde kan du nemmere komme igennem til de gode boliger. Læs mere lige HER.

 

Du kan læse meget mere om RentSafe på www.rentsafe.dk eller følge dem på Facebook

)