Historien om ISIC

60 års unik historie

ISIC studiekortet blev skabt som en del af et projekt af studerende for studerende i 1953. Beslutningen om at oprette ISIC kortet var et initiativ fra den nationale norske og hollandske studenterunion, og desuden understøttet af samordningsudvalget i sekretariet for den danske studenterunion (COSEC) i Danmark. På den trejde internationale studiekonkonference blev det besluttet at "tage nødvendige skridt for at sikre at man får International Student Identity Card (ISIC) stillet til rådighed så hurtigt som muligt, i så stor en del af verden som muligt".

Oprindeligt var ISIC studiekortet et identitetskort der gav fuldtidsstuderende adgang til verden gennem nedsatte billetpriser på fly og andet transport. For at få rabat på disse billetpriser købte den studerende et ISIC kort så kortholdere bedre kunne udforske verden og opdage nye lande og kulturer.

Dette støttede godt op omkring det oprindelige ISIC ønske med følgende mission statement; "Øget international forståelse gennem fremme af rejse-og-udvekslingsmuligheder blandt de studerende, unge og den akademiske verden". 

2013 markerer 60-årsdagen for ISIC. Som en del af fejringen finder du herunder en kort dokumentar omkring hele historien og interviews med nøglepersoner om de væsentligste milepæle i fortid og nutid. Videoen giver en god indsigt i ISICs lange og unikke historie, og samtidig et godt øjebliksbillede omkring en lovende fremtid.

ISIC er fortsat det eneste internationalt anerkendte studie-ID for studerende. Dog har priskrigen blandt flyselskaber og deres billige online billetter betydet at ISIC har måtte ændre kurs for at være rustet til fremtiden. Tilgængeligheden af ​​billige online flyrejser har ført til fald i ISIC kortsalg i det nye årtusind i forhold til rejserelaterede formål. Dette er også grunden til, at porteføljen af ​​fordele og rabatter i dag er udvidet til at være langt mere end en rabat på fly og transport. I dag fungerer kortet rundt om i hele verden som et livsstilskort og som et studiekort der bruges livligt i den studerendes dagligdag. I dag får ISIC kortholdere altså ikke kun rabatter på fly og rejsemuligheder, men også eksklusiv adgang til mere end 40.000 produkter, services og oplevelser i den studerende hverdag - både ude og hjemme.