Få et overblik over kollegier i Danmark

Det kan være en jungle at navigere rundt i alle kollegierne i Danmark - få overblikket her!

Vi har forsøgt at samle alle kollegier i de største studiebyer i Danmark, så du kan få et overblik. Send os endelig en mail hvis vi mangler nogle på [email protected]

På kortet finder du en oversigt over kollegierne, som er angivet med farvekoder:

Mørkeblå: Findbolig.nu 

Lilla: Kollegiernes kontor i København

Rød: Kollegiekontoret i Århus 

Blå: AKU-Aalborg

Sort: Andre udbydere 

Her kan du søge kollegieværelse/bolig i de 4 største studiebyer:

København: 

Kollegiernes Kontor i KøbenhavnHos KKIK kan du gratis søge om optagelse på ventelisterne til omkring 6.450 kollegie- og ungdomsboliger i København og omegn. Bemærk, du SKAL være studerende i København/Storkøbenhavn for at være berrettiget til KKIKs boliger. 

Findbolig.nu. På Findbolig.nu kan du finde kollegier, ungdomsboliger og lejeboliger - det helt gratis.

Ny undersøgelse overrasker: Så mange billige studieboliger er der i København

Kollegier uden om Kollegiernes Kontor i København og Findbolig.nu:

4. Kollegierne: Alle studerende kan søge et kollegieværelse på 4. maj kollegierne - men er du barn og/eller barnebarn af frihedskæmpere har du fortrinsret til en plads på kollegiet. 

Nybrogård kollegiet: Alle studerende kan søge værelse på kollegiet

Egmont kollegiet: Der er en række krav for at komme i betragtning til et værelse på kollegiet - de fleste af dem knytter sig dog til dit studie. Bemærk, du kan ikke blive optaget på kollegiet, hvis du er fyldt 30 år. 

Kvinderegensen: For at søge inde på kvinderegensen skal du studere på KU

Herlevkollegiet: Der er ingen venteliste på Herlevkollegiet - de har et udvalg der vurderer alle ansøgninger løbende. Derudover er der ikke nogle særlige krav ud over det sædvanlige for at søge dette kollegie. 

Tietgen Kollegiet: På ansøgningstidspunktet skal du bl.a. være under 30 år, have minimum 12 måneder tilbage af dit studie, have et gennemsnit på min 7,0 på din gymnasielle uddannelse, for at komme i betragtning til studiet. 

Bispebjerg Kollegiet: Kollegiet er for alle studerende under 35 kr, men du kan få fortrinsret til en bolig, hvis du er aktionær i Bispebjerg Kollegiet A/S med en minimum beholdning på 10 aktier. 

Vartovkollegiet: Betingelserne for at kunne søge optagelse på kollegiet inkluderer at man er igang med en videregående uddannelse, har studeret minimum ét år, har mindst 2 år tilbage af studet og er fyldt mindst 21 år. 

Nordisk kollegium: Kollegiet optager studerende der har studeret minimum et år på en længere videregående uddannelse, og have minimum ét år tilbage. 

Valkendorfskollegiet: På kollegiet skal man have bestået 2 års nomeret studietid.

Borchs Kollegium: For at komme i betragtning skal studere på KU på enten det humanistiske, teologiske eller natur- og biovidenskabelige fakultet, og have bestået 1,5 års normeret studietid. Hvis du opfylder kravene og er student fra Ribe Katedralskole har du fortrinsret. 

Studenterhgården: For at søge om en plads skal du have bestået 60 ECTS point på en længere videregående uddannelse. 

G.A. Hagemanns kollegium: Du skal være påbegyndt 4. semester på en længere videregående uddannelse for at komme i betragtning. 2 ud af 3 værelser er forbeholdt studerende ved DTU. 

Regensen: For at komme i betragtning på kollegiet skal du sende en ansøgning via et ansøgningsskema, og opfylde følgende 4 krav: Du skal være dansk statsborger, du skal gå på KU eller DTU, du skal have bestået minimum 2 år, du skal have et gennemsnit på over 7,0. 

 

Århus:

 

Kollegiekontoret i Århus: De administrerer  26 kollegieafdelinger, fire selvejende kollegier og ét privat kollegium. Det giver ca. 4.500 lejemål. Alle studerende kan søge om optagelse på kollegierne - ansøgning skal ske gennem Ungdomsbolig Aarhus.

 

Kollegier med særskilt optagelse: 

Kollegierne i universitetsparken: For at komme i betragtning skal du være studerende ved Aarhus Universitet og være under 32 år. 
Otto Mønsteds Kollegium: Alle studerende kan søge om optagelse på kollegiet. 

 

Aalborg: 

AKU-Aalborg: Alle studerende kan gratis søge kollegie- og ungdomsboliger i Aalborg Kommune gennem AKU-Aalborg. 

 

Odense: 

Studiebolig Odense: Her kan du finde og søge blandt 3.500 ungdoms- og kollegieboliger helt gratis. Du kan faktisk oprette en ansøgning helt op til 1 år inden du skal starte på en uddannelse. 

 

 

)