Hvad ville være den ideelle måde for dig at bruge lang tid på i udlandet? Tjek ISIC's tips ud for hvordan du bedst tilbringer en længerevarende periode i udlandet!

Vil du tilbringe lang tid i udlandet?

Drømmer du om at tilbringe en længere periode i udlandet? Har du været på en rejse til et andet land i en uge eller flere og det efterlader dig med lysten til endnu mere, eller måske du besøgt en by, stat eller kultur som øjeblikkeligt føltes som hjem? Der er mange måder hvorpå du kan tilbringe en længere periode i udlandet, selv hvis du stadig studerer eller har et begrænset budget. Vi nævner her nogle populære måde at tilbringer lang tid i udlandet på. Læs med og find din næste længerevarende rejse ud i verden!

Working Holiday & Workaway

Working Holiday er en fantastisk mulighed for at få erhvervserfaring og kombinere det med flere måneders rejse. På Working Holiday får du ikke blot chancen for at arbejder i et internationalt miljø og forbedre dine sprogkundskaber, men du får også nye venner og tjener penge til at finansiere dine kommende rejser. I øjeblikket er det muligt at få et Working Holiday visum til Canada, USA, Australien og New Zealand fra alle de nordiske lande. I Australien kan du også bruge en del af din Working Holiday på at studere på et australsk universitet - en fantastisk måde at kombinere rejse, arbejder og studie! Læs mere om Working Holiday her

Workaway er en anden måde at rejse rundt i verden på i flere uger eller måneder. Som Workaway medarbejder får du ofte gratis indkvartering og nogle måltider fra din værtsfamilie eller organisation, men arbejdet i sig selv er som frivillig og derfor ubetalt (nogle værter betaler måske en nominel løn, mens andre måske tager et lille beløb for indkvartering og måltider). Workaway placeringer kan findes overalt i verden, så vælg din yndlingsdestination, tjek værter/medarbejdere ud og se om der er en lidt anderledes rejse ventende på dig!

Au Pair

Vil du gerne få og udvikle erfaring inden børnepasning og skræmmes ikke af huslige pligter? Arbejdet som au pair er populært blandt gymnasiestuderende og unge som lige er blevet færdige. Der er mange destinationer - tjek IAPA for au pair placeringer globalt, EurAupair for at finde noget i Europa og USA, Au Pair in America for au pairing i USA og Nordic Nannies for au pair placering i Storbritannien og andre steder.

Frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde er en måde at opleve verden på i et andet lys. Frivilligt arbejde giver dig indsigt i problemer i hjemmet, især når du tilbringer en længere periode på at arbejde i et lokalt samfund eller et konservationsprojekt. Frivillige programmer kan vare alt fra et par uger til 6-12 måneder. Husk på at frivilligt arbejde som regel er ubetalt. Nogle United Nations frivillig programmer betaler en basis indkomst til at dække frivilliges leveomkostninger, men i langt de fleste projekter må deltagerne selv dække deres omkostninger. 

Studere i udlandet

At studere i udlandet er en måde at rejse på i en længere periode, da selv korte sprogkurser og sommerskolefag plejer at være mindst et par uger. Udveksling kan give dig mange måneder i udlandet og muligheden for at rejse rundt i din nye hjemby og region under ferier og weekender. Det koster en del af studere i udlandet, men der er lande med ingen eller lave studieafgifter (især for EU-borgere som planlægger at studere i et andet europæisk land) og også en masse tilgængelige legater og stipendier. Tjek vores artikel om udlandsstudier ud her!

Sæsonarbejde hjemme og i udlandet

Deltidsarbejde fra dit hjemland eller et job på farten på din destination er en god måde at gøre det nemmere at tilbringe lang tid i udlandet på. Vinter er højsæson i den nordlige del af Sverige, Finland og Norge og sommeren er altid travl i de nordiske lande - hvorfor ikke arbejde 5-6 måneder i dit hjemland, spare nogle penge op med et sæsonjob og derefter rejse i nogle måneder, når der er lavsæson derhjemme? Sæsonjobs er tilgængelige overalt i verden; Japan tilbyder jobs som skiinstruktør i vinter månederne, USA leder efter medarbejdere til sommer camps og forlystelsesparker i sommersæsonen og via Nordjobb kan du finde sommer jobs i de nordiske lande. 

 

 

)