Ansøg om legater og stipendier og få økonomisk støtte til at realisere dine udlandsdrømme!

Legater og stipendier

Når du studerer eller tager et praktikophold i udlandet, kan det godt være uoverskueligt at holde budgettet, i sær hvis du står alene med den økonomiske byrde! For mange studerende er omkostningerne ved et udlandsophold det som holder dem tilbage fra at opsøge deres drømme om et udlandsophold. Hos ISIC vil vi gerne hjælpe unge i Danmark til at studere, arbejde og leve i udlandet, hvis det kan hjælpe dem med at realisere deres drømme. Vi har derfor gjort vores research og samlet nogle udvalgte kilder, der hjælper med økonomisk støtte, så du kan få en international studie- eller arbejdsoplevelse uden at skulle bekymre dig for meget om din økonomi. 

Der er mange virksomheder, institutioner og fonde, som er interesseret i at forbedre dine muligheder for at opsøge international erfaring og som giver legater og stipendier til studerende og andre unge danskere. Få et overblik over, hvilke du kan søge her:

Hvor finder jeg stipendier og legater?

Fulbright tilbyder stipendier og scholarship programmer til USA, og du kan også finde, legat-, scholarship- og praktikprogrammer mellem Skandinavien og USA hos The American-Scandinavian Foundation (ASF). For nordiske studier kan du finde støtte hos Norden, og for studier i EU, bør du tjekke Erasmus+

Nedenstående kan du finde en liste over fonder, institutioner og virksomheder, som tilbyder stipendier og legater til studier, praktik og frivilligt arbejde i udlandet. 

Den Europæiske Ungdomsportal tilbyder desuden information om de legater og stipendier, som er til rådighed i Europa. For Legater og stipendier uden for Europa, kan du tjekke Scholarship Portal.

 

Hvordan søger jeg stipendier og legater?

Legater og stipendier kan være meget branche specifikke, og mange bliver kun tildelt til ansøgere som opfylder alle krav. Andre er opretholdt bestemte fakulteter eller fagområder, og flere egner sig også udelukkende til bestemte uddannelsesinstitutioner. Der kan desuden være andre vigtige kriterier; mange legater kræver eksempelvis en bestået engelsk sprogtest. 

Nogle stipendier/legater er tilgængelige ligegyldigt studieniveau eller studieretning. Dertil er det dog vigtigt at lave en god plan og en effektiv ansøgning for at sikre, at du får de stipendier/legater, du går efter. Gør dig klar på, om du opfylder kriterierne for det stipendie/legat, du søger. Forbered hernæst en klar og velovervejet plan for, hvad du vil bruge dit stipendie/legat til at opnå, og hvordan du vil opfylde kravene og kriterierne for stipendiet/legatet. Når du skriver din ansøgning, bør du fremhæve, hvordan stipendiet/legatet vil hjælpe dig med at realisere dine drømme og forbedre dine kompetencer og ekspertise. Du bør svare på, hvorfor stipendiet/legatet er afgørende for lige netop dig, hvorfor dit projekt er vigtigt og meningsfyldt, og hvordan det hænger sammen med stipendiets/legatets rammer. Legater og stipendier er svære at få, og der er hundredevis af ansøgere, men med en god og klar plan, hvor du viser din motivation og potentiale, kan du i høj grad forbedre dine chancer for at modtage økonomisk støtte til din udlandsoplevelse. Så sørg for at prioriter din tid til de legater og stipendier, som er realistiske for dig og tag dig herfra god tid til at fokusere på ansøgningen og lave en klar og effektiv plan for dine mål og ambitioner for dit udlandsophold! 

Legater og stipendier

Billedbeskrivelse: En tablet på et træbord.

 

)