9 grunde til hvorfor du bare må afsted på udveksling.

9 fordele ved at tage et semester i udlandet

Det kan være en stor beslutning at sige farvel til familie og venner for at tage på udveksling, men når beslutningen er taget, er vi sikre på, at du ikke vil fortryde det. Husk at det kun er i en begrænset periode, hvor du har mulighed for at tage et semester i udlandet, og med de sociale medier er det nemmere end nogensinde før at holde kontakten. Vi lister her 9 grunde til, hvorfor du ikke må misse muligheden for at studere et semester i udlandet. 

 

 1. Du vil aldrig løbe tør for historier at fortælle. 
  Ved at tage et studieophold i udlandet vil du komme til at få så mange gode og sjove oplevelser, at du med garanti altid vil have noget at fortælle. Det bliver aldrig en kedelig aften, hvis du er inviteret. 


 2. Du kan få en faglig profil, der skiller sig ud
  De forskellige universiteters faglige profiler er vidt forskellige, og du vil helt sikkert falde over fag, du ikke har mulighed for at tage herhjemme. Det giver dig en fantastisk mulighed for at prøve noget ny og skille dig ud fra mængden i bunken af jobansøgere.


 3. Du vil få venner fra hele verden 
  Når du tager på udveksling, vil du med garanti få nye venner fra hele verden! Både personer fra dit udvekslingsland men også andre udvekslingsstuderende. Det er en fornøjelse at besøge sine internationale venner og blive vist rundt i deres land - Og så skader det jo ikke, at man ofte kan bo gratis hos dem. Ligeledes er det fedt at få lov til at vise Danmark rundt, når de besøger dig. 

 4. Du vil øge din selvtillid og udvide din comfort zone 
  Ved at rejse væk fra venner og familie kommer du til at stå på egne ben, langt fra alt du kender. Men bare rolig, det er meget mindre skræmmende, end det lyder! At rejse væk fra dine sædvanlige rammer giver dig nemlig en mulighed for at kaste dig ud i nye ting på egen hånd, hvilket helt sikkert vil give dig højere selvtillid samt give dig mod på at prøve flere nye ting i fremtiden.

   
 5. Du lære både et nyt land, din egen kultur og dig selv bedre at kende.
  Når du begynder at studere i et nyt land, vil du blive en del af det lokale studiemiljø, få nye venner, tage til fester, deltage i forskellige kulturelle begivenheder etc. Du vil altså komme til at opleve en ny kultur helt tæt på, hvilket med sikkerhed vil give dig nye perspektiver på din egen kultur samt blive klogere på dig selv og dine værdier. 


 6. Du bliver bedre til sproget, og måske kan du lære et helt nyt et.
  Når du studere i udlandet, kommer du til at bruge det lokale sprog størstedelen af tiden, hvilket vil gavne dine sproglige kompetencer og forøge jobmulighederne i fremtiden. Du får også mulighed for at lære et helt nyt sprog, og når man rejser rundt i verden, er det naturligvis super praktisk - og blæret - at kunne en masse sprog.


 7. Du kan prøve kræfter med en ny hobby. 
  Når du tager på udveksling, er det oplagt at kaste dig ud i en ny hobby. Du kan f.eks. kaste dig ud i at lære at svinge hofterne til salsa undervisning i Latinamerika, blive en skibums i Canada eller lære at ride på bølgerne som var du professionel surfer i Australien.


 8. Du finder måske dit liv kærlighed…
  Om det er fordi, at man bliver mere åben, når man er på udveksling, eller om det skyldes den danske charme, er vi ikke helt klar over, men mange finder sig faktisk en kæreste, når de er på udveksling. Hvem ved, måske bliver det dig, der kommer tilbage til Danmark med en '+One'?


 9. Du kan få nogle fantastiske rejseoplevelser ved siden af studiet!
  Udnyt billige billetter og rejs rundt til de destinationer, som ligger i overskuelig afstand fra din skole, så du kan rejse over weekenderne og eventuelle breaks. Du kan naturligvis også rejse i en periode før og/eller efter dit semester starter, så du kan rejse i længere tid. Tager du på udveksling i Australien er det f.eks. oplagt at besøge New Zealand eller Fiji, eller du kan afslutte dit USA ophold med en rundrejse langs kysterne eller måske begive dig hele vejen til Sydamerika. Mulighederne er mange!


)