En ansættelseskontrakt skal skabe forudsigelighed og tryghed mellem medarbejder og arbejdsgiver. Dette bør din ansættelse indeholde!

Sommerjob: Dette bør stå i din kontrakt

Det er vigtigt at vide, hvad ansættelseskontrakten indeholder, selvom det "kun" er et sommerjob. Ansættelseskontrakten skal indeholde, hvad du og din arbejdsgiver har aftalt, og du har ret til en sådan aftale. Hvis du ender med at sige dit job op, uden at have en kontrakt, kan det være svært at få betalt ordentlig løn for den periode, du har arbejdet. Aftalen er til for at skabe tryghed og forudsigelighed mellem medarbejder og arbejdsgiver. Og på den måde gøre det lettere at løse eventuelle konflikter, der måtte opstå. Aftalen er bindende, og det er vigtigt, at du læser og forstår alt, hvad der står inden du skriver under.

Dette skal kontrakten indeholde:

 

1. Hvem du arbejder for
2. Hvor længe du skal arbejde: Start og slut dato, samt krav på pause
3. Adressen hvor du arbejder
4. Din stilling og hvad den indebærer
5. Løn, tillæg og hvornår du får din løn udbetalt. Hvis lønnen reguleres i følge med kollektive overenskomster, skal dette oplyses
6. Hvis du har prøvetid, skal der oplyses hvor længe (Maks 6 måneder)
7. Opsigelsesperiode
8. Ret til feriepenge i tillæg til lønnen
9. Eventuelle kollektive overenskomster, der har indflydelse på ansættelsesforholdet

Du er beskyttet af arbejdsmiljøloven, hvis du har underskrevet vilkår, der er i konflikt med loven. Dine arbejdsvilkår reguleres også af denne lov.

 

Dette bør stå i arbeidskontrakten til sommerjobben 

 

Vi har også lavet en liste med 10 hårde facts du bør kende til når du går arbejdslivet i møde. Se listen her!

)