Fordele og ulemper ved at have et studiejob

Fordele og ulemper ved at have et studiejob

Til tider går behovet for forbrug, udgifter og livssituation lidt skævt af hinanden. Dermed kan det være en god ide for mange, at søge et deltidsjob ved siden af studiet. Vi har overvejet fordele og ulemper ved netop det at have et studiejob, så du kan overveje hvad det passer bedst til dig. 

 

Fordele:

1. Penge

penge

Du har råd til mere end dem af dine med-studerende som ikke arbejder ved siden af studiet. Måske sparer du op til drømmelejligheden, eller en velfortjent jordomrejse

 

2. Erfaring og CV

Du bliver mere attraktiv på arbejdsmarkedet, specielt med et relevant studiejob. Uanset hvad for et job du har, siger det meget om dig til dine fremtidige arbejdsgivere om dine personlige evner, og motivation til at balancere både job og studie.

 

3. Netværk

netværk

Du får mulighed får at skabe relationer og stifte nye bekendskaber. Dette kan være en bonus for dig på jobmarkedet i fremtiden. Derudover vil du helt sikkert få en masse gode vennner.

 

4. Selvindsigt og smagsprøve på fremtiden

joberfaring studiejob

Uanset hvor "ligegyldigt" du føler dit studiejob kan være, må du aldrig undervurdere joberfaring. Du vil lære dig selv bedre at kende på en helt ny måde, og du vil få nye kvalifikationer og evner. Du har fået god erfaring med at skrive jobansøgninger, og du har prøvet at være til jobsamtaler. Dette vil helt sikkert gavne dig når du en dag skal ud på arbejdsmarkedet efter uddannelse.

 

Ulemper:

1. Mindre tid til studiet

arbejde

Mange klarer det helt fint og uden problemer. Men det kommer an på hvor meget tid du har brug for, at bruge på din uddannelse. Pas også på med at tage for mange vagter, så du arbejder mere end du studerer.  

 

2. Mindre tid til det sociale

Af og til kan det virke som om, at alle sammenkomster og fester arrangeres præcis når du er på arbejde.

 

3. Økonomi

økonomi sparsommelig

Det kan være positivt at leve sparsommeligt under studietiden. Det er jo en del af oplevelsen. Og uden et studiejob kan du få erfaring med at være ekstra sparsommelig. 

 

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at træffe det valg der passer lige dig. Uanset om du du finder et studiejob eller holder dig til skolebænken, ønsker vi dig held og lykke i fremtiden :)

 

)