Hvorfor tage et sabbatår fra studierne? Et sabbatår i udlandet vil efterlade dig med forbedrede sprogevner, en masse nye venner og uforglemmelige minder.

Hvorfor tage et sabbatår fra studierne?

Det er populær at tage et sabbatår fra studiet, i sær hvis du lige er blevet færdig med gymnasiet eller din erhvervsuddannelse. Et sabbatår vil helt sikkert give dig tid til at finde ud af, hvad dit næste skridt skal være, men det er værd at overveje, hvordan du vil bruge din tid, hvor du ikke studere: Måske vil du arbejde, rejse jorden rundt eller finde en praktikplads i udlandet... Hvad end du ønsker fra dit sabbatår, er det vigtigste bare at du får udnyttet det, mens det varer!

Ligegyldigt om du har tænkt dig at tilbringe dit sabbatår derhjemme eller i udlandet, så bør du tage dig god tid til at overveje, hvad du vil bruge din tid væk fra studierne på. Et sabbatår kan give dig et velfortjent afbræk fra studielivet og lade batterierne op til fremtidige studieambitioner. Du kan finde nye hobbier, få joberfaring og udvikle dine evner og kompetencer fra studierne i mere praktiske rammer. Vær dog opmærksom på, at et sabbatår er tid, du ikke bruger på at studere, og at man godt kan blive "rusten" i sine evner til at lære. Så hvis du har ambitioner om at læse videre, kan det være en god idé at forberede sig i undervejs og i det mindste i god tid, så man er klar til at samle op på sine studier igen. 

Selvom mange vælger at smutte udenlands, så behøver et sabbatår ikke at indeholde allemulige vilde rejser. Det kan sagtens lade sig gøre at udvikle sig selv og sine evner herhjemme, som det er i udlandet. Hvis du allerede har en interesse indenfor et bestemt arbejdsfelt eller studieområde, kan du passende lede efter et job, en læreplads eller en praktikplads hos virksomheder indenfor det felt. Arbejdserfaring er et stort plus at komme foran med ift. dit CV, og der er mange forskellige stillinger som kan pynte på dine fremtidige jobmuligheder, om end du er praktikant, har et sommerjob, laver frivilligt arbejde eller har en fast stilling. Vigtigst af alt, er at du holder dig aktiv i løbet af dit sabbatår og søger muligheder, du ikke har, når du studerer!

Om det er hjemme eller i udlandet, så vil et sabbatår give dig tid til at overveje dine ambitioner og drømme, både indenfor studierne og arbejdslivet.

sabbatår fra studierne

Billedbeskrivelse: To unge mennesker vandrer i en skov ved floden.

Hvad så med rejserne? Mange vælge rigtig nok at tilbringe i hvert fald noget af deres sabbatår med at rejse. Én af de helt populære valg er at tage på et Working Holiday ophold til Australien, Canada, New Zealand eller USA. Med et Working Holiday Visum, vil du kunne arbejde i kortere perioder, så du kan opbygge dit rejsebudget, hvorved du kan rejse videre rundt, hvor du befinder dig og opleve alle de fedeste ting, som verden har at byde på. Et Working Holiday Visum tillader dig desuden at blive i landet i længere tid end et normalt turist visum gør.

Derfor er Working Holiday en ret perfekt løsning for at udvikle dine sprogevner, få arbejdserfaring samt nogle vilde rejseoplevelser, alt sammen uden at skulle vinde i lotteriet først. Afslutningsvis tillader et Working Holiday Visum dig faktisk også at studere i fire måneder, dér hvor du er. Tjek dine studiemuligheder med Working Holiday Visum her

En pause fra studiet vil give dig perspektiv, i sær hvis du tager udenlands i længere tid ad gangen. Du vil komme til at lære, hvad der betyder mest for dig og få nuanceret dine overvejelser om fremtiden. Du vil lære at stresse mindre over ting og acceptere, når planerne ikke helt går som de skal. Når du tilbringer tid væk fra dine venner og familie, vil du se dem i et nyt lys og lære at værdsætte dem på en ny måde. Måske vil du endda også finde dig selv noget mere og opleve, at der er nogle ting, du ikke havde troet, du ville savne. Derudover vil du få en masse nye venskaber, og venskaber ifm. sabbatår og rejser, vil altid være helt specielle! 

Sabbatår fra studierne

Billedbeskrivelse: 4 unge mennesker står på toppen af en bakke ved solnedgang og holder om hinanden.

Jo mere du forsøger at lære og opleve i løbet af dit sabbatår, desto klarere vil dine tanker være omkring dine næste skridt. Selvom det er meget normalt at ændre karrierevej og får to, tre eller fire forskellige studiegrader, så er det altid en stor beslutning at skulle ansøge om en studieplads. Et sabbatår fra dine tidligere studier er en unik mulighed for at investere tid i dig selv, hvis du ikke er helt klar over dit næste skridt i livet. 

 

)