Forbedre dine muligheder for at få drømmejobbet.

Sådan forbedrer du dine jobmuligheder

Er du studerende, kan du formentlig nikke genkendende til at have frygten for ikke at lande drømmejobbet på trods af at have knoklet på studiet i flere år. Men bare rolig, du skal ikke give op! Der er nemlig en masse muligheder for at skille sig ud i bunken af ansøgere. 

Frivilligt arbejde

Gennem frivilligt arbejde kan du prøve kræfter med opgaver inden for din branche, som du ikke vil være kommet i nærheden af ellers. Det er derfor en god mulighed for at opnå nyttige kompetencer og kvalifikationer inden for din branche, som kan skabe gode fremtidige jobmuligheder for dig. Derudover viser frivilligt arbejde også, at du har lysten, motivationen og overskuddet til at udføre et stykke ulønnet arbejde til gavn for andre uden nødvendigvis selv at få noget ud af det.

Kurser

Benyt dig af diverse kurser. Her kan du forbedre dine kompetencer inden for forskellige programmer og områder såsom InDesign, Photoshop, Retorik, Excel, Google Analytics, SEO, Erhvervsøkonomi etc. - Der er et hav af muligheder! Ved at tilegne dig nogle mere unikke egenskaber udover dit studie, bliver du mere relevant. Du vil kunne favne over et større ansvarsområde, og du vil kunne gå direkte til mange af dine opgaver fremfor at skulle læres op eller være afhængig af andre. Mange A-kasser og fagforeninger tilbyder en lang række gratis kurser til deres medlemmer. Hvis du gerne vil betale for mere uddybende forløb, er der også mulighed for at tage aftenskole, eksempelvis hos FOF, som tilbyder mange spændende aften- og weekendkurser, så du kan passe dem ind i dit skema ved siden af studie og arbejde.

Studieorganisationer

Ved at være med i en studieorganisation viser du, at du er en social og engageret person, der gerne vil investere din tid i andre og noget du brænder for omend det er en sport, en hobby eller noget studieorienteret såsom en debatklub. Vælger du en organisation, som passer til din branche, er det kun et plus. Du viser dermed, at du virkelig brænder for dit felt, hvilket vil gøre dig endnu mere tiltalende for en virksomhed, da de oftest leder efter folk, der viser den ekstra passion for deres arbejde

Udveksling

Selvom det måske virker irrelevant, kigger virksomhederne faktisk på, om du har været på udveksling. Det at tage på udveksling viser nemlig, at du har gåpåmod. Når du skal stå på egne ben i et nyt land, vil dine sociale evner automatisk blive forbedret, og du vil blive mere åben, hvilket er gode egenskaber at have, når du skal shine til jobsamtalen. Derudover får du også et internationalt perspektiv, bedre kulturel forståelse og bedre sproglige kompetencer, når du har oplevet en længere periode i et andet land. Alle disse evner er naturligvis meget værdsat i erhvervslivet.

Studierelevant job

De kan være svære at få, da der er rift om dem, men studierelevante jobs er guld værd! Mange virksomheder lægger nemlig mere vægt på, at du har haft et studierelevant job og dermed fået noget erhvervserfaring inden for din branche, end de gør på karaktergennemsnittet. Derudover ser det også godt ud, hvis du har haft et studierelevant job i en længere periode og ikke har skiftet fra det ene job til det andet. Det viser nemlig, at du er en stabil medarbejder, virksomheden kan regne med i en længere periode, hvilket giver dem mere grund til at investere tid og ressourcer i dig som medarbejder.

Praktik

Har du af forskellige årsager ikke haft et studierelevant job, kan du overveje at tage i praktik. Alt efter hvor du lander en praktikplads, og hvor mange timers arbejde du har der, vil du få stor kendskab til din branche indefra, og du vil få en smagsprøve på spændende opgaver samt tilegne dig nyttige evner til fremtidig brug. Er du heldig, kan det sågar ske, at du får et studiejob i virksomheden efter din praktik, og ellers har du et rigtig godt udgangspunkt for dit næste job. Overvej dog at undersøg, om virksomheden virker tilbøjelig til at ansætte praktikanter, da nogle steder desværre kan være slemme til blot at bruge praktikanter som gratis arbejdskraft.

Du kan eventuelt vælge at tage din praktik i udlandet og dermed kombinere udlandserfaring og praktik.

Bachelor og Speciale skrivning

Vælg dit bachelor og speciale emne med omhu! Laver du en god bachelor eller et godt speciale, kan det være med til at lande dig drømmejobbet. Du kan med fordel vælge et emne, der ikke er lavet særlig meget research indenfor. Det kan nemlig være med til at give dig lettere adgang til virksomhederne, fordi du kommer med noget nyt – Og det er altid en gode ide, hvis du kan skrive dit speciale i forbindelse med en virksomhed. Det kan muligvis også lande dig et job i virksomheden bagefter. 

)