Gør studielivet lettere - bliv klogere med onlinekurser!

Er du typen, der er lidt for afhængig af, at vennerne i studiegruppen er mestre i Excel og laver lækre designs i Photoshop?

Det kan altså også blive dig. GRATIS endda. Der findes nemlig masser af kurser online, der hjælper dig med at blive bedre inden for alverdens programmer - det er bare at vælge, hvad du helst vil dygtiggøre dig i. 

Vi har fundet en række hjemmesider, der udbyder gratis onlinekurser:

 

Microsoft Office pakken

Som studerende er du helt sikkert bekendt med Office pakken, men får du egentlig det fulde udbytte ud af det? Sikkert ikke. Hos Proximo.dk kan man oprette en gratis prøveperiode på 7 dage, og blive klogere på programmerne Word, Power Point, Excel og Outlook. Det er især virkelig nyttigt at være en haj til Excel. Programmet har uendelige funktioner, og det er rigtig nyttigt på en fremtidig arbejdsplads, at have styr på regnearkene. 

Du kan oprette en gratis profil her

HUSK, at du kan bruge dit ISIC kort og få 20% studierabat på det månedlige abonnement, hvis du skulle gå hen og blive vild med det!

 

HTML

Synes du, at programmering er lidt spændende, kan det være en god idé at tage et kursus i HTML, som man bruger til at lave hjemmesider. Hos Nemprogrammering.dk kan man tage en række onlinekurser ganske gratis i form af video guides. De udbyder også nogle kurser, man skal betale for, så hold øje med hvilke der er gratis!

Prøv kræfter med kurset her.

 

Microsoft Imagine 

Med Microsoft Imagine kan man prøve kræfter med nogle af de programmer, som professionelle IT folk sidder og arbejder med til dagligt. Du kan for eksempel prøve Microsoft Azure, der er perfekt til dig som behandler meget data på studiet, og du kan derudover gennem Microsoft Imagine downloade software, der bruges til at lave apps og spil, og blive en del af online fællesskaber med blandt andet konkurrencer. 

HUSK, at du kan oprette en gratis Student Account med ISIC.

 

Online Marketing

Bliv klog på online marketing med videokurser fra GoLearn. Her kan du lære fra de bedste i branchen om alt der har med online marketing at gøre. På Platformen kan du finde et begrænset udvalg af videoer, der er gratis for alle. Hvis du vil have adgang til hele pakken koster det 373,75 kr inkl. moms om måneden. Hvis du er ledig og tilmeldt jobcentret er det faktisk muligt at få medlemskabet betalt. 

Hvis du stadig er studerende, og godt kunne tænke dig at prøve at udforske hele platformen, kan du med ISIC få 50% på medlemskabet den første måned. 

 

Styrk dine kompetencer

Det kan betale sig at kigge lidt uden for landegrænserne, når det kommer til gratis onlinekurser. På blandt andet amerikanske sider finder man et bredt udvalg af kurser, ikke kun inden for tekniske områder som Office pakken, men også performancekurser, der hjælper dig i dagligdagen på arbejdspladsen.
Se blandt andet følgende sider, der har kæmpestore udvalg:

- Coursera. Her finder du knap 1000 kurser fra nogle af verdens førende universiteter, blandt andre Stanford, Yale og Princeton. 

- edX. Hos edX er der omkring 500 online kurser, særlig inden for business og leadership, der laves i samarbejde med nogle af de bedste universiteter i verden, blandt andet MIT, Harvard og Berkeley. 

- Alison. Her finder du blandt andet onlinekurser i Photoshop og alt mellem himmel og jord. 

Bemærk, at kurserne udbydes på engelsk! 

 

Sprogkurser

Er man sprogstuderende, er det ikke altid, at det er Excel og Photoshop, der fylder mest i dagligdagen. Heldigvis findes der også online sprogkurser, blandt andet EF. HUSK, at du med ISIC får 100% studierabat på IELTS træningssession! 

 

Check din fagforening

Det er en rigtig god idé at undersøge, om man kan få adgang til gratis onlinekurser gennem sin a-kasse eller fagforening, da nogle af dem tilbyder gratis kurser til deres medlemmer. For eksempel, så får alle medlemmer af CA gratis onlinekurser i Microsoft pakken, Photoshop, InDesign, Google Docs, Social Media, SAP og kommakurser.

Se mere her

 

 

)