Har du overvejet et højskoleophold?

Er du en af dem, der ikke rigtig ved, hvad næste step i din uddannelse skal være? Så synes vi, du skal overveje et højskoleophold!

Men hvad er en højskole egentlig, og hvorfor skal man vælge det? Hvis man ikke kender så meget til det der med højskoler, så har man sikkert rigtig mange spørgsmål. Her er derfor lidt god basisviden!

Først og fremmest, så er en højskole en form for kostskole. Man bor der, sover der, spiser der, læser der og hygger sig med alle de andre elever. Så det er faktisk ligesom at bo på sin skole sammen med alle sine venner. Fedt, ikke? 

Derudover kan man være på mange forskellige former for ophold. Der er både korte kurser på omkring 1-2 uger, og lange kurser der varer alt fra 8 til 40 uger. Og så findes der faktisk også hele 7 forskellige typer af højskoler, så mulighederne er mange! 

 

Hvad kan man bruge et højskoleophold til? 

Et ophold på en højskole kan bruges til mange forskellige ting, og der er også forskellige grunde til, at folk vælger netop højskolen. 

  • Et ophold på højskole er for eksempel en god idé, hvis man ikke føler sig helt klar til universitetet, eller ikke har fundet ud af, hvad det egentlig er, man vil arbejde med senere i livet. På højskolen kan du afprøve nogle forskellige fag og måske komme lidt tættere på, hvad der interesserer dig. 
  • Du kan også tage korte kurser, eventuelt henover sommeren, og blive lidt klogere på dine personlige interesseområder. 
  • Et højskoleophold er også en ideel mulighed for at forberede dig på dit kommende studie, hvis du allerede ved, hvad du gerne vil læse. 

 

Hvad kan man læse på en højskole?

Der er et stort udvalg af fag på højskolerne - faktisk 300 forskellige! Og der er alt mellem himmel og jord. Der er både fag inden for sundhed, idræt, kunst og medier, plus samfundsvidenskabelige, humanistiske og naturvidenskabelige fag! Og så er det værd at nævne, at der ikke er noget, der hedder eksamen på højskoler! 

Du kan klikke her for at læse meget mere om de specifikke fag, der udbydes på de forkellige højskoler. 

 

Et højskoleophold en oplevelse for livet, der garanteret giver dig en masse nye venner og minder for livet! 

 

 

)