Forhøj dine chancer for at få drømmejobbet. Få professionel hjælp til at søge drømmejobbet med Mimer!

Guide: Forhøj dine chancer for at få drømmejobbet

Dette indlæg er bragt til dig af Mimer. 

Det er ingen hemmelighed, at konkurrencen for jobs i Danmark er blevet markant skrappere i løbet af de seneste år. Med stigende priser på forbrugsprodukter og en større andel af befolkningen, som er i den arbejdsdygtige alder, er det i dag endnu vigtigere end nogensinde at have indsigt i det danske arbejdsmarked og den proces, som ligger til grund for det. Denne guide vil gennemgå processens generelle opbygning, og give dig tips til hvordan du kan skælle dig ud fra mængden - samt en mulighed for at få professionel hjælp. 

Den danske ansættelsesproces

At søge job i Danmark kan, hvis man har kendskab til det, være en meget struktureret proces. Arbejdsgivere benytter sig ofte af jobportaler, som samler ledige jobs ét sted - noget, som gør det lettere for dig som jobsøger at sortere, så du får de jobs, som er relevante for dig præsenteret. Når du har udpeget de stillinger, som du vil søge, er det vigtigt, at du har styr på to komponenter: Din motiverede ansøgning og dit CV. Disse udgør din første mulighed for at skille dig ud fra mængden, og konstituerer din chance for at skabe et godt førstehåndsindtryk. Efter dette vil succesfulde ansøgninger oftest blive udvalgt til et mundtligt interview med arbejdsgiveren - en proces, som kan strække sig over flere runder, hvorefter én vil blive udvalgt til stillingen.

Den perfekte motiverede ansøgning

En motiveret ansøgning er en 1-2 siders ansøgning, som giver et overblik over hvem du er som person. En misforståelse her er ofte, at formålet med en motiveret ansøgning er at fremhæve det som du kan. Det er forkert; det handler om at fremhæve hvorfor du kan det.

At skrive en motiveret ansøgning kræver, at man som ansøger kan være meget præcis i sin formulering, at man kan skrive uden grammatiske fejl og at man kan fortælle sine historier på en overbevisende måde, hvor argumenter understøttes af belæg i form af konkrete erfaringer. Hvis du kan krydse de tre ovenstående færdigheder af, er du allerede godt på vej. Efter dette handler det om at skille sig ud fra mængden gennem tre fokuspunker: Struktur, forståelse og tilpasning. En motiveret ansøgning skal tage læseren i hånden og vise, at man har bred forståelse for den stilling, som der søges. Eksempelvis ville man, med en ansøgning til en butiksassistent rolle, fokusere på ens kompetencer inden for kundeservice, mens man ville fokusere på sine evner inden for menneskehåndtering og strukturering, hvis man søger en lederstilling.

CV’et, som passer til den danske model

Et CV må maksimalt være en side, og har til formål at give et kort overblik over din uddannelse, erhvervserfaring og kompetencer. Der er mange måder, som et CV kan opbygges, men centrale elementer skal altid være dækket. Disse indebærer: 1) kontaktoplysninger 2) kronologisk overblik over din uddannelse og tidligere stillinger og 3) adjektiver, som beskriver dine færdigheder og kompetencer. Med hensyn til designet af CV’et er den danske model, modsat bl.a. den amerikanske, meget tolerant. Dette betyder, at du har mere frihed til at tilpasse dit CVs design, farver, opsætning osv., så det passer bedst til din profil og det søgte job.

Den perfekte jobsamtale

Hvis du er kommet videre til jobsamtalen, kan du godt klappe dig selv på skulderen. At blive udvalgt betyder, at du har gjort et godt indtryk med din ansøgning, og at du har opfyldt alle ovenstående punker. Dette betyder altså, at arbejdsgiveren kan lide din profil, og den måde, som du har fremstillet dig selv på - og dette skal du holde fast i. Når du går til samtalen, skal du ikke opfinde den dybe tallerken - du skal blot være dig selv, og fortælle historier, som underbygger det, so du har fremlagt i din ansøgning. For mange anses jobsamtalen som det sværeste ved at søge et job - for mange er dette synspunkt fordrejet, og resulterer kun i nervøsitet og sved på panden, som ultimativt forringer dine evner indenfor historiefortælling og fremlæggelse.

Få professionel hjælp til din ansøgning

Som vi har snakket om i denne artikel, er der i dag skrappere konkurrence om jobs i Danmark end nogensinde før. Dette kombineret med den komplicerede og ugennemskuelige ansættelsesproces gør, at mange mister overblikket og ikke får fremstillet sig selv på den måde, som sælger dem selv bedst. Hos Mimer hjælper vi mennesker, som kan relatere til den problemstilling. Vi har personligt ansat en række professionelle skribenter, som tilbyder deres skriftlige kundskaber for, i et tæt samarbejde med ansøgeren, at udarbejde den ansøgning, som passer netop til den individuelles profil, og det søgte job.

Mimer har siden starten af 2018 hjulpet over 500 ansøgere med at søge jobs og videregående uddannelser, og sidder altid klar til at hjælpe den næste unikke ansøger i arbejde. Er det dig, som vi snakker om her?

Få hjælp allerede nu på https://www.letmimer.com/

 

 

)