Styrk dit CV med disse gode råd og bliv bedre stillet når du søger job og uddannelse.

Styrk dit CV

Mangler dit CV et lille boost?

Et stærkt CV er ikke kun flot for en fremtidig arbejdsgiver. Det er også godt, hvis du som mange andre studerende skal søge kvote 2 for at komme ind på uddannelsen. 

Men hvad kan man egentlig gøre for at styrke CV'et både i forhold til arbejde og uddannelse? Vi kommer her med nogle gode råd til, hvad du kan gøre!

 

Frivilligt arbejde 

Det er ALDRIG dårligt at have frivilligt arbejde på samvittigheden. Det viser, at du er villig til at arbejde - også selvom du ikke får penge for det. Derudover giver det god erfaring fra arbejdsmarkedet, hvadenten du har været frivillig for Røde Kors i Danmark eller på en farm i Afrika. 

 

Sprogskole

At tage et sprogskoleophold er en rigtig god idé, særligt hvis du skal læse en sproglig uddannelse eller hvis du forestiller dig at arbejde i internationale omgivelser. Man kan tage på kortere og længere sprogskole ophold, men generelt gælder det for CV'er, at lidt er også godt. Et sprogskoleophold på CV'et udviser interesse for et særligt område, og viser at du er parat til aktivt at gøre noget, hvis du gerne vil forbedre dig inden for et område. 

Der er mange sprogskoleophold at vælge imellem. EF Education First er en utrolig populær organisation, der sender en masse unge afsted fra hele verden. Med ISIC kan du få 10% studierabat på kursusprisen på alle ophold i hele verden hos EF - læs mere her.  

 

Studiejob

Den havde du nok regnet ud... men ikke desto mindre er den vigtig - især i forhold til kvote 2 ansøgninger. Har du haft et relevant studiejob inden for det område, du søger uddannelse, kommer du foran alle dem, der ikke har haft det. Og så er det selvfølgelig også godt at kunne vise en fremtidig arbejdsplads, at man har erfaring med netop det type job du søger. 

 

Rejser

Tag ud og oplev verden! Det kan for eksempel være efter gymnasiet eller efter bacheloren. Rejser giver super god livserfaring - du bliver lidt mere selvstændig, du oplever hvordan andre mennesker lever og du lærer en helt masse om dig selv og verden. Sådanne personlige og kulturelle erfaringer pynter pænt på et CV - også selvom du har backpacket hele verdens strande tynde! 

Går du og drømmer om at rejse ud i verden, så tjek KILROY ud - der hjælper de dig med at planlægge din rejse OG du får rabat på dine flybilletter med ISIC! 

 

Supplerende kurser

Har du allerede styr på de ovenstående punkter og bare gerne vil give den en eeeekstra tand opad på CV'et, så tag nogle supplere kurser online. Det kan være sprogkurser for at forbedre dine fransk, tysk, spansk, hvadsomhelst skills (det kan du gøre med Babbel for eksempel) eller måske vil du gerne kunne skrive Microsoft Office pakken på CV'et (så tjek Proximo ud - de tilbyder onlinekurser i blandt andet Excel og Power Point). 

 

)