Spar penge og stop madspild

Hvis nu man kunne være med til at redde verden OG rent faktisk spare penge på det, hvad ville du så sige?

Hver evig eneste dag bliver der smidt flere hundrede tons mad ud, og det belaster miljøet og vores planet rigtig meget. Det der med at leve bæredygtigt og tænke på miljøet kan måske virke en smule uoverskueligt, men i virkeligheden er der en masse små ting, man kan gøre. Første skridt: stop madspild.

Som studerende er det faktisk særligt fornuftigt at tænke over madspild. Og hvorfor så det? Jamen det er ganske enkelt bare meget billigere at leve sådan!

Vi guider til nemme måder at spise bæredygtigt og spare penge samtidig:

 

YourLocal

YourLocal er en app, der fortæller dig når butikkerne lægger tilbud op på mad, som de ellers ville have smidt ud inden lukketid. I app'en kan du følge de forretninger, du synes bedst om, og så får du besked, når der er mad at hente og penge at spare. 

YourLocal var Danmarks første app mod madspild og samarbejder i dag med både supermarkeder, fiskehandlere, bagere, restaurenter, caféer og take-away steder, så udvalget er rigtig stort! 

Hent app'en og læs meget mere om konceptet lige her! 

 

Too Good To Go

Too Good To Go er ligesom YourLocal, en app mod madspild. I app'en kan du købe mad helt ned til 20 kr. fra lokale butikker. Der tilbydes ofte et bestemt antal madbokse som man køber på forhånd og henter lige inden butikkens lukketid. På den måde får du maden billigt - og de slipper for at smide det ud. Smart! 

Hent app'en og læs mere om Too Good To Go lige her! 

 

Wefood

Wefood er et initiativ af Folkekirkens Nødhjælp, og er Danmarks første butik der sælger overskudsvarer. Varerne i Wefood er nogle som supermarkederne og leverandørerne ikke er interesserede i - enten fordi de er tæt på udløbsdatoen, fordi emballagen er gået lidt i stykker eller fordi de er blevet produceret i for store mængder. Varerne bliver solgt ca. 30-50% billigere, så der er bestemt penge at spare, hvis man kigger forbi. 

Wefood har butikker på Amagerbrogade og Nørrebrogade, og du kan læse mere om konceptet lige her.

 

)