Tænk over disse 4 punkter når du er på studiebudget!

4 typiske fejl du laver på dit studiebudget

Det kan være svært, at overholde det planlagte studiebudget når man er på SU. Her er fire typiske ting, du muligvis gør forkert.

1. Du bruger dine penge forkert

penge studiebudget su

Så snart du får udbetalt din løn og SU, kan du føle at du vælter i penge. Det kan give en falsk ide om hvor mange penge du i virkeligheden har. Det er en af de største fejl for nybegyndere på arbejdsmarkedet og på SU. Husk at pengene skal vare hele måneden! Og at du også skal have lidt mad ;)

2. "Jeg tager den bare på kortet!" 

dankort studiebudget

Dankortet bliver brugt i tide og utide. Handler man på nettet, eller er man på ferie, er det let at glemme de økonomiske konsekvenser - som stadig er der når man kommer back to reality. Du kan bruge dine penge uden at tjekke op, og før du ved af det har du minus på kontoen.

3. Gebyrer

gebyrer studiebudget

Det frister nok lidt mere at tage i byen og drikke øl med vennerne, end at betale din el-regning. Men betaler du ikke regningen i tide, kan du ende op med flere hundrede kroner i gebyr og måske rykkere. På den måde vil din regning kun blive dyrere end hvad den var til at starte med.

4. Lommetyve!

kaffe lommetyve studiebudget

Med lommetyve mener vi de små udgifter som hurtigt løber op i et større beløb. Katinemad, take-away mad eller kaffe, flaskevand osv. Selv bare 30 kroner om dagen løber næsten op i 1000 kr. ekstra på en måned. Tænk over det!  

 

Benyt dig af ISIC's studierabatter og få budgettet til at holde længere.

)