Har du svært ved at finde den rigtige destination til dit rejsebudget som studerende? Tjek ISIC's tips ud for rejser du har råd til på SU!

Top 10 rejsedestinationer for fattigrøve på SU

Det kan være svært at få plads til at rejse i SU-budgettet og endnu sværere at vælge en destination som ikke tømmer din bankkonto. Vi har allerede givet nogle tips og tricks til at rejse som studerende i en anden artikel, men her lister vi nogle fantastiske destinationer som er helt ideelle til en studerendes rejsebudget. Så læs med her og find din næste destination!

Åh! Glem ikke at booke dine fly med studierabat med dit ISIC kort og tjek hotel priser med studierabat hos Booking.com!

1. Sydøstasien er en fantastisk destination for længere ture på SU-budget. Udforsk de smukke lande som Vietnam, Thailand, Laos og Cambodja på den indokinesiske halvø, som hver tilbyder betagende landskab, lækker madkultur og travle storbyer såvel som fjerne, rolige steder. Hvis du undgå de mest turistede steder, så rejs mod Laos, Chiang Mai i Nordthailand eller Cambodja, som byder på masser af udendørs aktiviteter såsom trekking, zip-lining, ture i luftballon og sejle på Mekong floden. Som rejsende på et backpacker budget kan du regne med 150-225 DKK/dag, mens et mellem budget ligger på omkring 300-375 DKK/dag. 

2. Polen - en skøn Europæisk destination, som er nemt tilgængelig fra de nordiske lande. Billig og lækker mad, overkommelig indkvartering, utrolig smuk natur, rig historie og arkitektur gør Polen til en fantastisk rejsedestination for studerende. Zakopane og Tatrabjergene kan besøges på en dagstur fra Krakow. Gdansk byder på utrolige udsigter or i Warsawa oplever du bylivet. En nat på et hostel i sovesal koster omkring 150 DKK or en middag for to på en mellemklasse restaurant omkring 225-265 DKK. 

3. De Baltiske Stater er en absolut skat for studerende - ikke mindst fordi de alle er fantastiske ISIC lande! Roadtrip gennem Estland, Letland og Litauen med lejebil eller bus. Hovedstæderne Talinn, Riga og Vilnius byder alle på smuk arkitektur, rig historie, pulserende kunst og design og fantastiske tilbud på muséer og historiske seværdigheder. Landskabet og naturen er også lige noget for både de eventyrlystne og strandelskere. Udover de opskruede turistpriser i de helt centrale områder af hovedstæderne, bør du godt kunne komme afsted med at bruge 225-300 DKK/dag på lavbudget og 450-565 DKK/dag på mellembudget. 

4. Athen er blandt de ældste byer og kan prale af historiske seværdigheder, lækker mad, fængende byliv og smuk natur, som alt sammen kan nåes på en dagstur. Hele byen er som et åbent museum og med en kombineret billet til 225 DKK (30 EUR) kan du få adgang til adskillige historiske seværdigheder i byen, såsom Akropolis. Hvis du vil lidt ud fra byen og nyde den rolige natur, kan du tage en dagstur til den lille ø Aegina. Ø hop fra Athen kan også være en fantastisk rejse, men sørg for at undgå de travle og turistede sommermåneder. For eksempel Maj er solrig og varm nok til at nyde strandlivet, men med markant færre turister (og lavere priser på indkvartering). På et studiebudget kan du regne med at bruge omkring 300-490 DKK/dag. 

5. Budapest er ofte på listen over de bedste rejsedestinationer på backpacker budget og med god grund! Budapest bliver ofte kaldt "Østens Paris" og en stor del af byens centrum er på UNESCO's Verdensarvsliste – mange af bygningerne er et syn for guderne. Budapest er også hjem til mange Michelin restauranter – hvis studiebudgettet rækker, hvorfor så ikke spendere på en helt fantastisk middag? Fra Donau floden er Budapest også skøn, så hop på et cruise og nyd udsigten. En nat på hostel kan koste så lidt som 115 DKK, mens en nat på hotel er omkring 375-450 DKK. 

6. Amsterdam vil introducere dig til kanaler, cykling, sporvogne og broer. Byen er kendt for sin tilbagelænede attitude og byder på tonsvis af kulturelle seværdigheder og gode shopping muligheder. Da mange af byens oplevelser er gratis eller giver studierabat på éntre, kan du snildt planlægge en tur til Amsterdam på et begrænset budget. Fra andre europæiske lande er Amsterdam nem og billig at komme til med både bus, tog og fly. På et stramt budget, skal du forberede dig på at bruge minimum 375 DKK/dag. 

7. Balkanlandene udgør en smuk og billig roadtrip destination for naturelskere, strandgænger og historie entusiaster. Tag på stranden i Albanien, væk fra andre turister, oplev bjergene og det pulserende vinområde i Slovenien, historiske Belgrade og naturvidundere i Serbien. Balkanlandene er ideelle til billig Interrail eller roadtrip og tilbyder ligeså meget landskab og seværdigheder som nabolandene. En nat på sovesal på hostel koster dig omkring 115-190 DKK, en Airbnb omkring 190-300 DKK og en nat på hotel fra 300DKK og op. 

8. Nepal er en destination for naturelskere og eventyrlystne rejsende og en af verdens top destinationer for trekking. Det travle liv i hovedstaden Kathmandu vil fortrylle dig og det himalayanske sceneri set fra de mange fantastiske treks i landet vil uden vælte dig omkuld, men ikke dit budget! På et SU-budget kan du komme afsted med omkring 150 DKK/dag, selv hvis du skal på vandretur. Oplev landskabet, kulinariske lækkerier og Nepals kulturarv på et komfortabelt studie budget. 

9. Berlin er intet andet vidunderlig og de fleste storby elskere vil nok rangere Tysklands hovedstad blandt deres absolut favoritter. Berlin er hjem til nogle af de vigtigste monumenter og bygninger i verdenshistorien, som giver dig dramatisk og lærende indsigt i byens barske historie. På den mindre seriøse side byder Berlin på et unikt natteliv, fantastisk kultureller scener, gode shopping muligheder og cool mennesker. Berlin er perfekt til en forlænget weekend med vennerne eller en romatisk tur med kæresten og du kan nemt rejse dertil med bus, tog eller fly fra andre europæiske byer. En nat på hostel vil koste dig omkring 150 DKK, mens en nat på hotel ligger på omkring 450 DKK. En middag for to på en mellemklasse restaurant koster omkring 300 DKK. 

10. Indonesien udenfor Bali kan være meget budgetvenligt. Masser af aktiviteter og skøn natur kan findes uden turistmængderne og priserne på Bali, hvis du tager til Nusa Tenggara øerne. Besøg Komodo National Park og få en helt uvirkelig dykkeroplevelse. Tag på vandretur til Flores' vulkanske toppe eller surf på Sumba- eller Rota øerne. Udenfor Bali kan du komme afsted for så lidt som 190 DKK/dag eller 300-375 DKK/dag på et mellem budget. 

BONUS: 

Working holiday er en ideel mulighed til at få budgettet til at hænge sammen og komme på en længere rejse til dyrere destinationer som USAm New Zealand, Canada og Australien. Arbejd for eksempel på en gård, et skisportscenter eller camp. Der er tonsvis af muligheder for Working Holiday og det bedste af det hele er, at du får lov til at rejse og tjene penge på samme tid. 
Læs mere om Working holiday her

 

Kilder: 

Indietraveller: 24 Amazingly Cheap Places to Travel in 2024

Lonely Planet: Best value places to visit in 2024

Forbes: The 21 Best Budget Travel Destinations For 2020

Tourradar: The Most Affordable Places to Travel in Europe in 2021

)