Top 10 rejsedestinationer for fattigrøve på SU

Hos ISIC Danmark ELSKER vi at rejse, men vi ved også at det kan være svært at få plads i SU-budgettet! 

Derfor har vi lavet en lille guide til 10 rejsemål i verden, hvor priser på både fly, oplevelser, kost og logi er til at overkomme.

Vil du gerne have mere information om dit næste rejsemål, så kan du booke et møde med en af KILROYs rejsekonsulenter her eller søge direkte på flybilletter her.

 

Thailand er kendt for at have utroligt meget at byde på, for få penge. I Thailand kan du bl.a. opleve et spændende dyreliv i frodige jungler, slappe af på lækre hvide sandstrande, udforske historiske templer og selvfølgelig æde dig igennem det eksotiske køkken (for ca. 15 kr. pr. måltid!). Thailand byder også på muligheder for at tage på spændende eventyr, bl.a. i form af udflugter og ø-hop til ikoniske destinationer som Chiang Mai, Koh Lanta og Koh Samui. Det er billigt at rejse til Thailand, flyve indenrigs, køre rundt og sejle fra ø til ø. Hvis du er heldig, kan du få fly helt ned til 4.000 kr. og bo for 60 kr. pr. nat! Du skal selvfølgelig være ude i god tid.

Fra Thailand kan du desuden rejse videre til nabolandene Cambodia, Vietnam og Laos, som ligeledes er budgetvenlige destinationer med deres helt egne fantastiske kulturer og smukke oplevelsesmuligheder. Se eksempelvis denne tur, som kan bookes gennem KILROY med priser fra 13.065 kr.

Must-sees er Phi Phi Islands, Maya Beach hvor "The Beach" er filmet, floating markets nær bangkok. Prøv også at køre i Tuc Tuc og glem ikke at spise mad fra et gadekøkken.


Thailand

 

Malaysia byder på lidt af det hele! I Kuala Lumpur kan du opleve en travl og moderne storby fyldt med templer, museer og eksotiske markeder i et hav af luksuriøse, men billige shopping muligheder. Ligesom i Tahiland er det billigt at rejse i Malaysia, og når Kuala Lumpur er udforsket, kan du hurtigt rejse mod lækre bounty strande og uberørte koralrev på Perhentian Islands, opleve den uforglemmelige natur i Cameron Highlands eller vinke til orangutanger på Borneo. Overnatning i Malysia kan arrangeres til bare 40 kr. pr nat, og tur/retur fly kan findes ned til ca. 4.500 kr. afhængig af sæsonen.

Must-sees er Petrona Towers, Menara Tower Kuala Lumpur, Cameron Highlands og Sky Bridge Langkawi Island.


Malasya

 

Portugal er et undervurderet rejsemål, når man sammenligner det med de mere klassiske syderuopæiske destinationer, Spanien, Frankrig og Italien. Ikke desto mindre byder Potugal på en fantastisk blanding af kulturelle højdepunkter, høj sol og lækre strande. Portugal har en naturlig skønhed, som i høj grad skyldes den flotte Atlanterhavskyst og de mange smukke vingårde, der pryder store dele af landet. Hvis du bliver træt af at udforske de charmerende gader i Lissabon eller drikke portvin i Porto, kan du altid tage en uge på Surfcamp med KILROY for under 8.000 kr. Her er du garanteret en oplevelse for livet, hvor du kommer til at møde andre unge mennesker fra hele verden.

Must sees er Sintras historiske centrum og smukke paladser, Road-trip langs Atlanterhavskysten, Portvin og fisk i Porto

Portugal

 

Sri Lanka er bare endnu en destination, hvor du kan opleve næsten alt uden at smadre dit budget. Sri Lanka er en pragtfuld ø-stat i Sydøstasien, lige syd for Indien, og er kendt for sine smaragdgrønne tropiske skove, flotte strande, traditionsrige kultur og imponerende dyreliv. Derudover er der et næsten uendeligt udvalg af fede aktiviteter at tage sig til. Du kan bl.a. surfe, dykke, flyve i luftballon, river rafte, zip-line, komme på hval-safari, shoppe, se smukke buddhistiske templer og meget mere! Sri Lanka i øvrigt også et rigtig godt sted for frivilligt arbejde med dyr. Det er muligt at bo for ned til 50 kr. pr. nat, og du kan flyve til Colombo for omkring 5.000-6.000 kr., hvis du er ude i god tid. 

Must-sees er Pinnawela Elephant Orphanage og Sigiriya rock.


Sri Lanka

 

Prag er en af Europas mest populære storbyer, og det er der en rigtig god grund til. Byen er let og billig at komme til, og gaderne er utroligt hyggelige og smukke. De historiske og velbevarede bygninger fra Middelalderen står side om side med carmerende ølstuer, imponerende kirker og festlige klubber. På trods af byens popularitet er priserne overraskende lave, når man sammenligner med andre populære storbyer. Du kan køre dertil for 800 kr., flyve tur/retur for ca. 600 kr. og overnatte for blot 90 kr. pr. nat.

Must-sees er gåture over den smukke Karlsbro (gratis), Det Gamle Bytorv og billige byture.  

 

Prag

 

Budapest er efterhånden en klassiker, når man snakker om budgetvenlige feriedestinationer, og det er af god grund! I Budapest er det både billigt at bo og spise i byen. Flybilletter kan oftest fås til 450-600 kr. tur/retur, hvis man er ude i god tid. Budapest er en meget gammel by, og hele den centrale del af byen er på UNESCOs verdensarvsliste. Byen er desuden blevet lidt af et mekka for madinteresserede med alle sine gode spisesteder til rigtig gode priser. Prøv evt. en af Budapests fire Michelin restauranter, hvor man kan spise som en konge uden at smadre SU-budgettet. 

Must-sees er en af byens mange badehuse, gåtur blandt de gamle slotte og katedraler og en af byens Michelin restauranter.

 

Budapest

 

Berlin er simpelthen forrygende, og de fleste storbyelskere vil nok rangere Tysklands hovedstad blandt deres absolutte favoritter. Berlin er hjem til nogen af verdenshistoriens vigtigste monumenter og bygninger, som giver et dramatisk og lærerigt indblik i byens barske historie. På den mindre alvorlige side tilbyder Berlin et enestående natteliv, en fantastisk kulturscene, gode shopping muligheder og en cool befolkning. Berlin er perfekt til den forlængede weekend med venner eller en romantisk tur med kæresten, og du kan nemt rejse dertil via bus, tog eller fly fra ned til 300 kr. og bo for omkring 80 kr. pr. nat. 

Must-sees er Berlin muren (eller resterne derfra), Holocaust Memorial, Berlin TV Tower og Kurfürstendamm.

 

Berlin

 

Amsterdam betyder en rejse til kanalernes, cyklernes, sporvognenes og broernes by. Byen er især berømt for sit frisind, men byder samtidig på massevis af kulturelle seværdigheder og gode shopping muligheder. Det kan sagtens lade sig gøre at sammensætte en billig rejse til Amsterdam, da mange af byens attraktioner og fordele kan nydes på lavbudget. Du kan flyve dertil fra ned til 500 kr. og bo for ca. 120 pr. overnatning. 

Must sees: Sejltur i kanalerne og Anne Frank Huset.


 

Barcelona byder på lækre tapasbarer, strande, salsa, shopping, museer, arkitektur og fodbold. Derudover oser byen af charme og sydlandsk stemning. Den bedste måde at komme rundt er uden tvivl til fods, men det kan også anbefales at lege en cykel, hvilket kan gøres til ret billige penge. Alternativt kan man købe en speciel billet, der giver ubegrænset adgang til bus, metro og tog. Du kan flyve tur/retur for under 800 kr. og bo for ned til 120 kr. pr. nat.

Must sees er de mange smukke bygninger, gåture langs stranden, den ufærdige kirke Sagrada Familia og Sangria på La Rambla!


Barcelona

 

Kroatien er et vidunderligt og smukt land i Sydøsteuropa, som er blevet meget populært rejsemål blandt danskerne. Landet byder på lækre strande med azurblåt vand, charmerende gader, festlige øer og fantastisk mad med lækker fisk. Alt i alt, så løber Kroatien aldrig tør for sol, strand eller indgribende kultur - og så er her billigere end i mange andre lande i Europa. Det er muligt at køre herned på 2 dage eller flyve for omkring 2.000 kr og overnatning kan klares for omkring 110 kr. pr. nat. Du har også mulighed for at rejse med KILROY og tage på en af deres mange Croatia Sailing Cruises for omkring 2.000-3.000 kr.

Must-sees fiskerestauranter i Split, kalkstensgader og smukke bygninger i Dubrovnik og ø-hop blandt de mange fantastiske øer langs kysten. 

 

 

BONUS: 

Frivilligt arbejde er en fantastisk måde at rejse, opleve og hjælpe andre mennesker, dyr eller naturen på. Du kan komme afsted i længere tid til en god pris, men du skal selvfølgelig være dedikeret til dit arbejde på destinationen! Du kan bl.a. hjælpe elefanter, aber og skildpadder i Thailand og Sri Lanka. Se mere på www.kilroy.dk

Working holiday er en ideel mulighed til at få budgettet til at hænge sammen og komme på en længere rejse til dyrere destinationer som USA og Australien. KILROY hjælper dig med dit working-holiday visum og med at komme trygt afsted, så du kan starte dit ophold bedst muligt.
Læs mere om Working holiday her

Hostel: Husk at du kan bo på hostels de fleste steder i verden til en rigtig god pris. Selvfølgelig er standarden ikke lige så høj, som det er på et hotel, men du kan sagtens finde lækre hostels mange steder. Hostels er desuden altid gode steder at møde andre rejsende, og de fleste hostels tilbyder fælles aktiviteter og fester, hvilket kan gøre din tur endnu bedre.

Book billige flybilletter online med ISIC og KILROY eller book et møde en af KILROYs mange dygtige rejsekonsulenter for at få mere inspiration og viden

)