Bedste rejseapps for studerende

Er du ved at planlægge dit næste eventyr? Gør brug af din smartphone i hvert skridt af planlægningen! Der er et utal af handy apps til at booke, planlægge og forberede din rejse. Vi har sorteret igennem dem for dig og nævnt de bedste for studerende her. Tjek dem ud og download dine favoritter!

Applikationer til fly

Best travel apps for students

Det er en kunst at finde billige fly og for at hjælpe dig til at blive ekspert, er der tonsvis af gode apps tilgængelige. De mest populære er Skyscanner, Hopper og Kayak, som alle også kan hjælpe dig med at booke hotel eller lejebil på din destination. Kayak, for eksempel, lader dig også planlægge hele din rejseplan i appen og dele den med andre brugere. Det er en god måde at holde venner og familie opdateret på ferien. 

Mange flyselskaber har også deres egne apps. Det er et godt trick også at downloade de her apps og sammenligne priser på de forskellige flyselskabs- og rejseapps. Så sørger du for at ende med den bedste pris og det bedste tidspunkt på dit fly. De fleste flyselskabers apps gemmer også dit boardingpas elektronisk, så du ikke skal bekymre dig om at miste din papirkopi længere!

Du skal dog huske på, at studiepriser på fly ikke kan ses igennem de her apps eller på hjemmesider som sælger billige fly. Du kan købe din studiebillet via KILROY her!

Hvis du er flyskræk, findes der også apps som kan hjælpe dig med at overvinde din frygt! Kig på live maps for fly i hele verden, globale flyruter, tidsplaner, forsinkelser og vejret på Flightradar24. Er du nervøs for take-off? Tjek Takeoff Mode ud, en app som holder dig beskæftiget når du er mest nervøs. LoungeBuddy gør din tid i lufthavnen lidt mere afslappet og behagelig; tjek appen ud for at se hvilke lounges der ligger i lufthavnen og book adgang til en billigere pris i appen. 

 

Applikationer til planlægning

Best travel apps for students

God planlægning betyder som regel en god ferie. Selvfølgelig kan du ikke planlægge hvert minut af hver dag, men en god rejseplan sparer dig for at bruge til på at finde aktiviteter, seværdigheder, restauranter og ting at lave på destinationen. Der er ikke noget galt med at vandre rundt i byen uden noget formål, men det er knap så sjovt at bruge lang tid på at finde et bestemt sted du gerne vil se! The Lonely Planet apps er fantastisk hjælpsomme på både korte og lange ture. The Lonely Planet City Guides kan downloades gratis på telefonen, så de er tilgængelige offline. The Lonely Planet Trips app viser dig billeder og historier af andre rejsende på din destination.

Det er nyttigt at planlægge din rejse inden du tager afsted. Hitlist kan hjælpe dig med at finde gode rabatter på farten, men også give dig tips og anmeldelser fra andre rejsende og general information om din destination. Med Hitlist kommer du til at nyde din destination til fulde med de bedste priser og mindst muligt besvær. Rome2Rio er en app hvor du kan tjekke alle muligheder ud for at komme fra en destination til en anden eller planlægge en multi-stop rute. Appen viser dig rejseforslag med både fly, tog, bus, bil og færge, så du kan komme sikkert frem til din ønskede destination. 

Ved du ikke hvad du skal pakke? Packpoint overvejer vejrforholdene på din destination, kombineret med dine ønskede aktiviteter og længden på din rejse, før den foreslår en pakkeliste til dig. Hvis du er en udendørs person, så er Komoot din ven til planlægningen af vandring, cykling eller kanoture uanset hvor, mens den tager højde for vejrforholdene til en hver tid. 

Før du rejser, kan du med fordel lige opfriske dine sprogkundskaber med Busuu eller Duolingo. De fleste studerende er allerede aktive på Whatsapp, men hvis du ikke er, så sørg for at download den, så du nemt kan holde kontakten med venner og familie derhjemme! For at være sikker på du er godt dækket ind hvis dine værdigenstande bliver stjålet, bør du få Prey Anti-Theft, som kan hjælpe dig med at låse din laptop eller mobil og gendanne dine filer via fjernadgang.

Applikationer til indkvartering

Best travel apps for students

De meget kendte booking sider til indkvartering har også deres egne apps. Hotels.com, Momondo, Trivago og Booking.com tilbyder alle tonsvis af muligheder at vælge imellem og det er nyttigt at have mindst en af dem installeret på din smartphone, når du skal lede efter tag over hovedet i udlandet. Airbnb er også god og som regel et billigt valg af indkvartering. HotelTonight hjælper rejsende med øjeblikkeligt behov for indkvartering; i appen kan du finde de bedste priser på det der er tilgængeligt den pågældende nat. Hostelworlds app viser dig hostels rundt omkring i verden: glem ikke at der er studierabat på både Hotels.com og Hostelworld for ISIC kortholdere!

 

Applikationer til destinationen

Best student travel apps

Selv med en omhyggelig rejseplan ved du aldrig med sikkerhed hvad der sker når du endelig ankommer til destinationen. Men du kan være forberedt på det uforberedte! Her er et par apps som kan hjælpe dig med at spare penge, finde ting at lave, navigere rundt på din destination og holde styr på tidszoner, lokale sprog, valuta og tage de bedste billeder på din ferie. Vores helt egen ISIC app viser dig studierabatter på et kort i 130 lande og har selvfølgelig også dit digitale ISIC kort, som virker offline. I Google Maps kan du downloade kort over byer, stater og lande på forhånd og navigere offline. Google Translate arbejder på samme måde: download et sprog på telefonen på forhånd og så kan du oversætte offline. For at holde styr på økonomien kan du bruge XE Currency, som opdaterer dig med de seneste valutakurser, også offline på telefonen. Så kan du altid tjekke den aktuelle pris på dine souvenirs og slipper for at gætte på hvad valutaen ligger i. 

At finde ud af hvor du skal tage hen og hvad du skal lave på destinationen, kan være lidt af en udfordring til tider. Find dig en lokal soulmate med Cool Cousin, en app som hjælper dig med at finde en lokal guide, som matcher dine interesser! Din "cousin" kan hjælpe dig rundt på destinationen og vise dig de bedste spots fra en lokals synspunkt. Fortrækker du at udforske på egen hånd? TimeOut giver dig gode tips til restauranter, pubs, gigs og byliv omkring dig. Lokal offentlig transport er en af de mest naturlige ting at kæmpe med som newbie i byen. Brug Citymapper til at finde ud af om du skal bruge bus, metro, tog eller taxi for nemmest at komme derhen du vil vil. For at være sikker på, at du husker de bedste øjeblikke, også når du kommer hjem, så brug Snapseed til at få mest muligt ud af dit kamera. Snapseed er et billedredigeringsværktøj, hvor du kan redigere dine billeder nemt og hurtigt lige efter du har taget dem. Er du på farten i flere uge og kan ikke finde ud af hvornår det er det rigtige tidspunkt at ringe hjem på? Circa kan hjælpe dig med at holde styr på tidszonerne og planlægge telefonopkald og online møder på den anden side af jorden. 

 

Det er en lidt omfattende liste, men det kræver en vis indsats at planlægge en rejse og det kan betale sig at have hjælp tilgængelig når du er på farten. Vælg de bedste rejse (planlægning) værktøjer for dig og sørg for at din næste rejse går som smurt fra start til slut!

Kilder:

Forbes: The Best Travel Apps in 2018 – Tips From a Travel Writer

God save the points: The 10 Best (And Most Useful) Travel Apps 2018

The Independent: 20 Of The Best Travel Apps To Have On Your Phone This Year

Digital Trends: The 20 best travel apps for vacations and trips

 

)