Livet som studerende i Storbritannien

Storbritannien er hvert år blandt de mest populære valg for studier i udlandet blandt Nordiske studerende. Vi gætter på, at det skyldes en blanding af de anerkendte uddannelsesinstitutioner og det fantastiske studieliv. Som studerende i Storbritannien bliver du en del af et livligt og engageret fællesskab, og der findes med stor sikkerhed klubber og samlingspunkter til enhver hobby og sport. Som det typisk er med studier i udlandet, så er ansøgningsprocessen for studier i Storbritannien en del mere krævende end når du søger herhjemme, og der er mange universiteter og studieretninger at vælge mellem, så sørg for at starte planlægningsprocessen tidligt. 

Sådan finder du dit universitet

Hvis du overvejer om Storbritannien er den rigtige destination for dig, så tjek British Council's hjemmeside ud omkring at studerede i Storbritannien. De har samlet information på at finde det rigtige universitet for dig, studievisum, legater og stipendier samt livet efter at have studeret i Storbritannien. En anden god kilde på information om universiteterne i Storbritannien og ansøgningsprocessen er UCAS, den overordnede ansøgningsportal for britiske universiteter og colleges. UCAS tilbyder en masse information om hvordan du finansierer studielivet i Storbritannien. De har også information om hvordan Brexit har indflydelse på studerende, som kommer til Storbritannien fra andre EU lande.

Opiskelijaelämä Isossa-Britanniassa

Hvordan finder du indkvartering?

Når du har modtaget dit optagelsesbrev, så er det tid til at begynde at tænke over at finde bolig! Førsteårsstuderende har som regel rimelig gode chancer for at få indkvartering på campus. Det er en handy og billig måde, og du er sikker på at blive kastet ind i studielivet i hjertet af universitetet. Hvis du ikke får et værelse eller en lejlighed på campus, så har Storbritannien et bredt (og dyrt i storbyerne) boligmarked. Kig omkring efter ledige værelser og lejligheder i din fremtidige hjemby på Zoopla, og tjek de her tips ud fra Rightmove

Opiskelijaelämä Isossa-Britanniassa

Studielivet i Storbritannien

Når du påbegynder livet som studerende i Storbritannien, så er du ikke alene og det er heller ikke uden studierabatter! ISIC er også i Storbritannien og med dit ISIC kort kan du få fantastiske rabatter på masser af kæderestauranter (og er der noget bedre end studierabat på mad?). Med al sandsynlighed, så er dit universitet eller college også del af National Union of Students, NUS. Hvis togrejser er lige noget for dig og du regner med at rejse rundt i landet mens du studerer, så kan det helt klart svare sig at købe et 16-25 Railcard, som giver dig gode rabatter på togbilletter.

 

)