Legatsøgning: Husk eksamensbeviset

Guiden er udarbejdet i samarbejde med Legatbogen.dk - Danmarks største søgemaskine for fonde & legater.

 

Der er rigtig mange dokumenter man skal huske at vedlægge når man søger om støtte hos fonde og legater – og eksamensbeviset er bare ét af dem.

 

Det originale eksamensbevis

Det originale eksamensbevis får du tilsendt når du har afsluttet din uddannelse – og det er vigtigt, at du passer godt på det, for der er som udgangspunkt kun én original, som er den, du har fået. Du skal derfor aldrig sende dit originale eksamensbevis, når du bliver bedt om at vedlægge det ansøgningen, men i stedet tage kopier af det og sende. Endnu vigtigere er det, at mange fonde og legater ikke returnerer ansøgningsmaterialet, så hvis du sender originalen kan den gå tabt.  

 

Verificer dit eksamensbevis

I nogle tilfælde kræver fonden eller legatet, at du skal verificere dit eksamensbevis. Det kan du gøre hos enten studievejledningen på dit uddannelsessted eller på det internationale kontor, hvor de begge steder kan underskrive og stemple papirerne. Når du sender eksamensbeviset af sted med underskrift, skal du igen huske ikke at sende originalen, men kopier i stedet.

 

Har du mistet dit eksamensbevis?

Har du på uheldig vis mistet dit eksamensbevis fra en af dine afsluttede uddannelser, kan du henvende dig til Rigsarkivet via www.borger.dk, hvor du mod betaling kan finde din tabte information.

Kan de ikke hjælpe dig med lige netop din uddannelse, så kontakt din gamle uddannelsesinstitution – det kan være de stadig har dit eksamensbevis arkiveret. Hvis det ikke er tilfældet, spørg da hvilket arkiv de har givet det til – stadarkiverne har eksempelvis alle eksamensresultater fra folkeskoler i København, Aarhus og Frederiksberg.

 

Bestilling af udskrift af eksamensresultater

Eftersom eksamensbeviset er dokumenter, der omhandler private forhold, er det kun dig selv, der kan hente disse informationer. Skal du have en anden til det, kræver det en fuldmagt.

 

Dos and donts – 5 hurtige tips

- Start tidligt med at få hentet eksamensbeviset – det kan være der opstår småproblemer.

- Tjek med fonden eller legatet om eksamensbeviset ska verificeres.

- Undersøg hvilke eksamensbeviser, der er relevante for den enkelte fond eller legat.

- Send altid en kopi af eksamensbeviset og ikke originalen.

- Kontakt dit uddannelsessted eller søg på www.borger.dk, hvis du har mistet dit eksamensbevis.  

)