Legatsøgning: Husk dokumentation for udlandsophold

Guiden er udarbejdet i samarbejde med Legatbogen.dk - Danmarks største søgemaskine for fonde & legater.

 

Når du skal søge fonde og legater, skal du bruge dokumentation på, at du skal på udlandsophold. Det kan tage lang tid – op til flere måneder – at få dokumentationen du behøver. Og det er der desværre ikke så meget at gøre ved.

 

Start i god tid

Det giver sig selv, at du skal starte i god tid, hvis det tager et par måneder at indhente dokumentationen. Ikke desto mindre kræver nogle fonde og legater, at du kan dokumentere dit ophold. Det kaldes ofte Letter of Acceptance og er dokumentation som dit uddannelsessted i udlandet udsteder. Det er ikke altid, at uddannelsessteder laver et Letter of Acceptance, så for en god ordens skyld er det en god idé at bede dem om det når du bliver optaget, så du ikke står og mangler det når du skal søge støtte. Når du beder om dit Letter of Acceptance, bed da også om at det indeholder en bekskrivelse af det faglige indhold på dit ophold, da det også kan være påkrævet hos nogle fonde og legater.

 

Timing og opfølgning

Vær opmærksom på, at fonde og legaters ansøgningsfrister ikke altid passer med tidspunktet for din optagelse på uddannelse i udlandet.

Står du derfor i den situation, hvor du skal søge en fond eller legat, men ikke har fået dit Letter of Acceptance, kan du bede din danske uddannelsesinstitution om hjælp. Det internationale kontor vil kunne give en bekræftelse på, at du er optaget og skal af sted.

Optagelsesbrevet fra din danske uddannelsesinstitution vil blive godtaget af fonden eller legatet, men det påkræves som regel, at du eftersender dit Letter of Acceptance. Forklar i ansøgningen, hvorfor du ikke vedlægger det påkrævede dokumentation, så din ansøgning ikke kasseres. Det betyder også, at hvis du bliver tildelt støtte, kan fonden vælge at tildele en betinget støtte, som først vil blive udbetalt, når du har eftersendt dit Letter of Acceptance.

 

Dos and donts – 5 hurtige tips

- Bed uddannelsesstedet i udlandet om et Letter of Acceptance når du bliver optaget.

- Sørg for, at dit Letter of Acceptance indeholder en faglig beskrivelse.

- Får du ikke dit Letter of Acceptance inden du søger fonde, så bed det internationale kontor om en skriftlig bekræftelse.

- Gør det tydeligt i ansøgningen, hvis du har behov for at eftersende dokumenter.

- Og sørg så for rent faktisk at huske at eftersende den dokumentation der mangler.

)