Bruger du dit netværk til jobsøgning?

Dette indlæg er leveret af Gigstr.

 

4 ud af 10​ får job gennem deres netværk, skriver ​DR​. 40% har fået deres nuværende job gennem faglige eller personlige netværk.


Gennem Gigstr’s Community bliver du inviteret til forskellige netværksarrangementer med andre gigstrs og partnere. Måske møder du din kommende arbejdsgiver, men hvordan skal du vise dine kompetencer og interesse? Læs videre, vi giver dig de bedste råd til jobsøgning via netværk.

 

Vores bedste råd til networking

  • Giv dig tid til at kortlægge dit netværk og tænk, hvilke omgangskredse du har kendskab til. Det kan fx være familien, kolleger, studiekammerater, rejsebekendte eller Gigstr's community. 

  • Falder du over en interessant stilling, er det en god idé at undersøge, om du kender en fra samme virksomhed eller branche. Det forkorter din research, og den person kan give dig vigtig viden om kulturen og værdierne i virksomheden. Så tøv ikke med at kontakte din forbindelse via LinkedIn fx.

  • Et stærkt netværk kan give dig adgang til rigtige personer, som kan hjælpe dig med brugbar viden om den stilling, du er interesseret i.

  • Spring ud i forskellige erhvervsrettede og faglige arrangementer. Begynd at følge virksomheder og faggrupper på LinkedIn og hold dig opdateret på kurser og netværksarrangementer.

  • Har du hørt om elevatortalen? Til netværksarrangementer er en præcis og kort elevatortale ofte adgangsbillet til en god dialog. Øv dig på din elevatortale og fortæl kort hvem du er, lidt om din erfaring og hvad du gerne vil arbejde med i fremtiden.

  • Lyt, spørg ind, udvis situationsfornemmelse, vær god til at tage imod og sig tak.

 

Det kan være grænseoverskridende at tage med til netværkevents med folk, du ikke kender. Men tager du først skridtet er du allerede længere end de andre ansøgere.

Hold øje med Gigstrs Community events og faglige workshops i app’en. Vi kan introducere dig til andre gigstrs og vores partnere. Hvem ved om en enkel samtale over en øl kan blive til en jobsamtale? Kast dig ud i det!


Se video fra vores ‘Gigstr with Friends’ event i Stockholm:Video link

 

Opret din Gigstr profil i dag og kom i gang med at netværke!

Vil du gerne vide mere om Gigstr, kan du tilmelde dig “Introduction to Gigstr” i app’en og
komme forbi vores kontor. Vi udvælger de bedste kandidater, efter vi har mødt jer.

 

Download app’en til iPhone

Download app’en til Android

 

 

gigstr app   gigstr job

 

 

)