Studielivet er fedt, men nogle gange går tingene måske ikke helt som du havde planlagt eller drømt om!

Studielivet: forventninger versus virkelighed

Vi har alle et idyllisk billede hvordan vores tid på universitetet eller UAS kommer til at se ud. Et liv hvor du forventer at feste hver dag, aldrig behøver at studere særlig meget og selvfølgelig hvor penge aldrig er et problem. Men hvordan er de forventninger sammenlignet med virkeligheden? 

Forventning: Fest hver dag
Virkelighed: Du kommer formentlig til at tilbringe mange nætter alene i sengen med Netflix som dit eneste selskab. Det er ikke realistisk at forvente, at du kommer til at feste hele tiden. For det første, så er der en græse på din bankkonto, desværre. For det andet, så er der studiedelen. Det kan godt være, at der foregår en fest hver dag, men du har stadig essays og opgaver som skal afleveres til tiden.

Forventning: Du deltager til alle forelæsninger
Virkelighed: Siden da har du lært at timerne på universitetet varierer en hel del fra din kalender i gymnasiet. Du kan have en enkelt forelæsning om morgenen og derefter en kl 17. Udover det, så er det langt fra alle fag, der registrerer fravær, så det har aldrig været nemmere at pjække! Du kommer dog alligevel lettest igennem semestret hvis du dukker op til timerne. Hvis du pjækker med idéen om at du bare kan læse op på materialet en anden dag, ender du med al sandsynlighed med at terpe helt panisk dagen inden eksamen. Så undgå at udskyde det hele til sidste øjeblik og tag til undervisning i stedet - det kan betale sig. 

Forventning: Det er fantastisk at bo ude
Virkelighed: Når du endelig flytter hjemmefra, kan det så sandelig føles befriende. Men efter et stykke tid kommer du til at savne at bo derhjemme med dine forældre, som tager sig af alle de huslige pligter. Pludselig skal du over studiet også tage dig af tonsvis af andre ting – husleje, vasketøj, elektricitet, internet og vandregninger, indkøb... Det kan være en god start at komme ind i en god ugentlig rutine. 

Forventning: Du besøger aldrig dine forældre med undtagelse af særlige dage og ferier
Virkelighed: Du kommer til at besøge dine forældre når du mangler mad eller penge eller hvad end du kan komme i tanke om. Friheden ved at flytte hjemmefra er spændende, men du kommer til at besøge dine forældre langt mere end du forventer. 

Forventning: Du ved hvordan du håndterer dine penge og bliver aldrig den typiske, fattige studerende!
Virkelighed: På trods af SU og lån, så er din indkomst stadig rimelig lav. Nogle gang passer forventningen på virkeligheden, men det er desværre sjældent tilfældet når det kommer til din økonomi. Du bliver stereotypen på en studerende, som altid leder efter tilbud og rabatter. Heldigvis får du globale rabatter med dit ISIC kort. Når du har begrænset midler bliver du nødt til at være kreativ!

party

Forventning: Det er altid spændende at studere og bliver nemt at dimittere
Virkelighed: Det lyder fantastisk endelig at vælge sit studie og hvilke fag man gerne vil have. Det bliver så nemt at studere, når du kun skal tage de fag, som du interesserer dig for. Desværre er dette ikke tilfældet. Hvert fag har nogle knap så spændende emner og livet kan ikke altid være sjov og leg. Du bliver nødt til også at komme igennem de ikke så sjove emner for at kunne nyde de interessante emner. Nogle gange opdager du måske at et fag, som ellers ikke lyder super spændende, ender med at blive et af dine yndlings (og omvendt). 

Forventning: Du møder dine bedste venner på første dag af universitetet og I forbliver venner for livet.
Virkelighed: Folk kommer til at komme og gå i dit liv hurtigere end du troede var muligt. At have et socialt liv er fedt, men at finde bedste venner, som du kan stole på er uvurderligt! Det tager lidt tid at finde dem, men det er det hele værd.

I sidste ende skal det hele selvfølgelig nok gå og din studietid kommer til at blive en af de bedste perioder – så få mest muligt ud af det!

)