9 tips som gør det lidt nemmere for dig at planlægge dit semester i udlandet!

Forbered dig på dit semester i udlandet

Skal du læse et semester i udlandet, men kan det også være det er lidt svært at overskue hvad du skal have styr på, inden du tager afsted, og når du er ankommet til din destination? Vi har samlet lidt tips som kan hjælpe dig på vej til en god start på dit semester i udlandet. 

#1 Visum
Det er vigtigt at få undersøgt om der kræves visum, i det land du skal til. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du finde information om visum regler i de fleste lande. Informationen kan også findes inde på hjemmesiden for landets ambassade. Husk at være ude i god tid når du skal søge visum, mange ambassader kræver at man møder personligt op med sit pas, og det kan tage op til 3 uger at behandle din sag.

#2 Legater
Hvis du skal studere i udlandet, har du altid mulighed for at søge legater. Det kan lette lidt på budgettet, så der nemmere kan blive råd til det hele. Der findes masser af muligheder for at søge legater, det er bare med at find dem. Hvis du skal studere i Europa så har du mulighed for at søge fx Erasmus legatet, og det kan være en hjælp at bruge forskellige bøger hvor du kan finde oversigt over legater og fonde. Se bl.a. www.legatbogen.dk.

#3 Bolig
Har du styr på hvor du skal bo, når du ankommer til den by du skal studere i? Mange skoler tilbyder studieboliger på eller uden for campus, men der er ofte også mulighed for at finde noget selv. Der findes massere af grupper og fællesskaber, på fx Facebook og websites, for studerende der læser et semester i udlandet ligesom dig. Igennem disse kan man ofte finde bolig opslag, fra studerene der fremlejer deres lejligheder eller leder efter en roommate.

Bolig

 

#4 Bøger
På mange skoler får du udleveret en pensumliste af skolen når du er blevet skrevet op til de fag du skal have. Som regel har skolerne deres eget bibliotek, hvor du kan købe eller leje bøgerne. Alle lande er selvfølgelig ikke ens, men du får ofte en mentor, brug dem endelig når du kommer på skolen, de kan hjælpe dig med at find ud af det meste. Det kan være der er mulighed for at låne nogle af de bøger du skal bruge af din mentor, som tidligere udvekslingsstuderende har efterladt på skolen.

Bøger 

 

#5 Transport
Offentligt transport kan godt virke uoverskueligt at finde rundt i når man ankommer til et nyt land, men som regel er det ikke så svært. Når du ankommer i lufthaven eller på hovedbanegården så find informationsdisken, de kan forklare dig hvordan det fungere i det pågældende land. Spørg på din skole når du kommer frem, om din skole tilbyder nogen former for tilskud til transporten, du kan evt. skrive til dem inden du tager afsted. Du kan selvfølgelig også spare penge på biludlejning hos Hertz med dit ISIC kort.

 

#6 Netværk
Skab dig et netværk inden du tager afsted. Det kan give lidt trykhed at have et netværk inden man skal starte på en ny skole i et nyt land, specielt hvis man skal afsted alene. Du kan prøve at spørge skolen du skal starte på, om kontakt til nogle de andre udvekslingsstuderene der skal starte sammen med dig. Så kan du tage kontakt til dem og lære dem lidt at kende allerede inden du tager afsted, så har du nogen at mødes med når du ankommer, eller endda rejse afsted sammen med.

Netværk

Du kan også opsøge de studerene der tidligere har læst på den skole du skal læse på. De vil helt sikkert fortælle dig om deres oplevelser og have nogle tips til dig som kan være en stor hjælp til dine forberedelser. Måske kender nogen på skolen ud kan tage kontakt til.

 

#7 Oplevelser
Det hele skal ikke handle om at studere når man vælger at læse i udlandet, der skal også være plads til en masse sjov og oplevelser. Der er jo både weekenderne og helligdage til at komme ud og opleve. Det er altid godt at forberede sig lidt på hvad det er for en by man skal til og hvad man kan opleve der. Lonely Planet bøgerne er altid en stor hjælp og gode at have med sig på rejsen. Med ISIC studiekort får du 30% rabat på bøgerne. Spørg nogle af dine lokale medstuderene, de ved hent sikkert hvad der værd at opleve i deres lokalområde og hvis du spørger sødt vil de sikkert også gerne vise dig rund i byen.

 

#8 Husk dit studiekort 
Huske at få dit ISIC studiekort med når du rejser, så kan du blive internationalt anderkendt som studerene og samtidig få adgang til en masse fede studierabatter.

Book billige flybilletter online med ISIC og KILROY

)