Er der dårlige vaner som påvirker dit studieliv? Tjek de her typiske dårlige vaner ud og lær at slippe af med dem!

Drop de dårlige vaner i studielivet

Studielivet kan være svært med alle dine aftaler, deadlines og eksamener at holde styr på. Nogle gange udvikler vi dårlige vaner hen af vejen og de bliver pludselig en del af vores hverdag og vi begynder at acceptere dem som normalen. Vi har fundet nogle af de mest typiske, dårlige vaner, som kan påvirke dit studieliv og giver dig tips til hvordan du slipper af med dem. Måske du kan genkende nogle af dem? 

1. Tjekke de sociale medier mens du arbejder på noget andet

Stop. Helt seriøst, stop. Lås din telefon inde i en boks, sluk den, installer en hjemmeside/sociale medier blocker i din browser; hvad end der stopper dig fra at tjekke de sociale medier mens du arbejder. Det er meget distraherende og du kommer ingen vegne med det. Du bliver hurtigt fanget i et loop og opdaterer dit feed hver andet minut, selvom du godt ved at der ikke er noget nyt. Har du svært ved at holde dig vær fra de sociale medier? Der er produktive måder at bruge en pause på sociale medier som en belønning - eksempelvis ved at anvende Pomodoro metoden: 25 minutter arbejde, 5-minutters telefonpause. Prøv det næste gang!

2. Sammenligner dig selv med andre

Der vil altid være nogen, som er klogere, bedre, sjovere eller mere motiverede end dig. At bekymre sig om det får dig ingen vegne. Det er heller ikke fair at sammenligne nogens 'ydre' med dit 'indre'. Du har et unikt perspektiv af dine kampe og ambitioner og du kigger kun på andre mennesker med et overfladisk syn. Yderligere, så afhænger din succes ikke af andres succes (eller fiasko) og du har ingen magt over nogen andre end dig selv. Pas din egen butik, som man siger. 

3. Brokker dig konstant

Ja, at brokke sig er sjovt, men nej, det gør ikke noget godt for hverken dig eller dem omkring dig. Det er bevist gang på gang, at en positiv tankegang og at være optimistisk gavner dig, mens negativitet skader dig. Konstant brok påvirker den måde din hjerner behandler information på. Jo mere negativt du tænker, jo nemmere bliver det for din hjerne at komme op med flere negative tanker. Det tager tid og energi at ændre sit mindset. Hvis du har behov for at brokke dig over noget, så forsøg at finde ud af hvad det rent faktisk er du er utilfreds eller sur over. Kom derefter op med nogle måder at håndtere problemet på. På den måde kan du forvandle din negativitet til en konstruktiv vane i stedet. 

4. Være perfektionistisk

Jeg er ked af at sige det, men perfektionisme er en dårlig vane. Det tager tid og energi fra det, som rent faktisk betyder noget, men du kan godt slippe af med det. At bruge tid og fokus på at finde det perfekte farvetema til din præsentation tager længere tid end nødvendigt. At fokusere på at blive færdig i stedet er langt mere produktivt. Nogle gange er 'godt nok' det du har brug for. Udover det, så er ordsproget 'øvelse gør mester' ikke kommet ud af ingenting. Du bliver nødt til at udføre noget en masse gange for at forbedre dig. Nogen som laver 100 dårlige vaser lærer meget mere om keramik end en person, som bruger ligeså lang tid på at lave den perfekte vase. 

5. Lav det første der falder dig ind

Altid bare at lave det der lige præsenterer sig selv i øjeblikket, i stedet for at planlægge fremad, er muligvis den største dræber af produktivitet. Hvis du tillader dig selv at blive distraheret af nye opgaver konstant, får du aldrig udført noget. En god måde at prøve og bryde den her dårlige rytme, er ved at have en distraktion/overspringshandling oversigt ved siden af dig når du arbejder. Når du kommer på noget, så skriv det ned på listen og vend tilbage til det senere. Alting behøves ikke at blive fixet lige med det samme og en masse problemer løser endda sig selv hvis du lige giver dem lidt tid. Held og lykke!

Held og lykke med at slippe af med de dårlige vaner - giv det dit bedste skud! 

)