Vi har lavet en liste over gode svar til de vanskelige spørgsmål under jobsamtalen.

De vanskelige spørgsmål under jobinterviewet

En klassiker er spørgsmålet om dine styrker og svagheder. Med lidt øvelse, kan dette spørgsmål vendes til din fordel.

Før jobinterviewet har du sikkert forberedt dig godt, men har du forberedt dig på klassikeren ”Hvad er dine svagheder”? Hvad du end synes om dette spørgsmål, kan du være sikker på at det kommer. Hvad du vælger at svare, kan være altafgørende for et godt førstehåndsindtryk.

Det er vigtigt for dem der ansætter dig, at du er den helt rigtige til jobbet. Dine svagheder kan fortælle ligeså meget om dig, som dine styrker. Det er ofte en rigtig god ide at svare helt ærligt på disse spørgsmål.

 

job interview

 

Det værste du kan svare, er at du ingen svagheder har. Det vil måske fortælle lidt om, at du ikke har særlig stor selvindsigt, eller at du prøver at skjule noget. Vær derfor ærligt og sig at du er klar på at udvikle dig i takt med jobbet. Hvis du til samtalen, ligger ord på hvad du ønsker at forbedre eller hvad du er meget stolt af, viser det at du reflekterer over dig selv og er moden. Benyt denne mulighed til at vise, at du lærer af dine egne fejl og erfaringer.

 

Så hvad bør du egentlig svare?

1. Forklar hvad du vil gøre for at gøre dig endnu bedre stillet til jobbet!
2. Fortæl om et område, hvor du mener du kan udvikle dig.
3. Kom med eksempler på situationer, hvor dine nævnte svagheder har været et problem. Det er vigtigt at fortælle hvad du arbejder på at gøre bedre og hvor langt du er i processen.
4. Har du brug for indsigt i dine svagheder? Snak med en medstuderende, kollega eller ven, som ved hvordan du arbejder, og på den måde kan give dig konstruktiv kritik.
5. Vend altid dine svagheder til noget positivt. Hvis en svaghed er, at du er for forsigtig – kan det vendes til at du altid er på den sikre side og dermed sjældent laver fejl.
6. Det er vigtigt at holde hovedet koldt til jobsamtalen, men brug ikke for lang tid på at tænke over dine svar.
7. Ærlighed er godt, så længe du ikke overdriver. En jobsamtale er ikke det bedste sted at udlevere dine værste synder.
8. Øv. Øv. Øv. Foran dine venner, og foran dit spejl. Sådan undgår du at blive alt for nervøs, og så kan udtrykke dig som du ønsker.

 

 

20% studierabat på WordsRU 20% studierabat på WordsRU
Få Danmarks største og bedste udvalg af online ordbøger Få Danmarks største og bedste udvalg af online ordbøger
Hvorfor skal du være medlem af en A-kasse? Hvorfor skal du være medlem af en A-kasse?
)