Problemer med at være produktiv? Tjek de her 4 tips ud til at strukturere hverdagen som studerende og øg din produktivitet nemt!

4 tips til at være mere produktiv

Din hverdag er formentlig rimelig proppet. Undervisning, projektarbejde, træning, have et socialt liv og generelle voksenting (indkøb, rengøring...), der er meget. Det kan føles som om du har mere at se til, end der er timer på døgnet. Det er hårdt, men der er nogle vaner, som du kan implementere i din daglige rutine, der vil spare dig for en masse ting og øge din produktivitet! Prøv de næste 4 tips. 

1. Kombiner din to-do liste med time intervaller

Ulempen ved en to-do liste er, at den ikke tager tilgængelig tid med i regnestykket. Du bliver bare konfronteret med det her massive antal ting du skal have lavet. Udover det, så har man tendens til at overvurdere den fritid, som man rent faktisk har. For at formindske stress, men også sørge for at afsætte den korrekte mængde tid, så kombiner din to-do liste med time intervaller. Reserver et specifik tidspunkt til en bestemt opgave og når tiden er løbet ud, så går du videre til det næste du skal. Med tiden vil du blive bedre til at beregne hvor lang tid en bestemt opgaver tager og hvor mange opgaver du kan nå på en specifik dag. Det er også mindre stressende at kigge på listen, fordi du har sat tid af til hver opgave. 

2. Kombiner Mosquito Tasks

De små opgaver, som er en del af livet kan virkelig hobe sig op: ringe til dine forældre, vaske tøj, handle ind, støvsuge... de her små ting kan forårsage en masse stress. Hvordan skal du kunne presse de her små ting ind i din allerede fuldt bookede kalender? Hvis du ikke kan ordne dem, så snart de popper op i hovedet, så kan de hobe sig op i tankerne og blive distraherende. Løsningen er simpel: sæt en halv time af hvad dag til at ordne ikke-studie relaterede opgaver. Et godt tidspunkt er efter aftensmad. Sæt noget musik på, tag opvasken, læg dit tøj væk og bestil den fødselsdagsgave, som du bliver ved med at udskyde. 

3. Lav en morgenrutine

Vi ved det godt, at sove og snooze alarmen er en af de bedste ting der findes. Den store ulempe er, at du spilder en masse dyrebar tid. En klar og tydelig morgenrutine kan påvirke resten af dagen, så det kan virkelig kickstarte din produktivitet hvis du kommer godt fra start af. Ideelt set står du op samme tid hver dag. Gør det mere behageligt for dig selv ved at lave en god kop kaffe eller tage dig god tid i badet og vælg dit outfit. Start småt og øg din produktivitet hver dag. 

4. Slå Wi-Fi fra på din computer

Hvor often skal du lige 'hurtigt' tjekke Facebook mens du studerer, og så er du fanget i et sort hul på sociale medier tre timer senere fuldstændig desorienteret? Ikke godt for din produktivitet. Noget som kan hjælpe med at holde koncentrationen på en bestemt opgaver, er at slå Wi-Fi fra eller installere en restriktionsapp som Work Mode. Det vil tage lidt tid at vænne sig af med trangen til at tjekke de sociale medier konstant, men du bliver overrasket over hvor effektivt det her trick kan være. 

Brug for flere tips til at øge produktiviteten? Tjek billedet ud nedenfor: 

Tips om je productiviteit te verhogen

 

Kilde: Calnewport

)