Har du ikke fulgt heeelt med i semestret, og står du og skal til eksamen lige om lidt? Her er nogle råd som muligvis kan hjælpe dig!

10 råd til eksamen

Selvom planen selvfølgelig var, at læse alt i pensum gennem hele semestret, er det ikke altid sådan det ender. Flere finder nok ofte sig selv i noget af et tidspres lige inden eksamen. Så hvad gør du, når du kun har et døgn igen, med en halv pensumliste der stadig mangler at blive læst?

 

Råd som kan redde din karakter

#1. Læs opsummeringen og indholdsfortegnelsen for hvert kapitel. På den måde ved du let og overskueligt (dog overfladisk) hvad afsnittet handler om.

#2. Snak med dine studiekammerater som skal op samme dag som dig, eller hvis du kender nogen som allerede har været igennem netop den eksamen. Hvad synes de er mest relevant? Hvad bliver der spurgt om? 

#3. Sæt fokus på at få et godt overblik, og undgå at gå alt for meget i detaljer med småting. 

#4. Tidligere eksamensopgaver kan give dig en ide om hvad du bør kunne, og måske går enkelte opgaver/spørgsmål igen. Det altid godt med inspiration ;) 

#5. Lad være med at læse forvirret rundt i pensum lige inden du skal op til eksamen. Det gør intet godt. Lav hellere en liste med hovedpunkter fra pensum, og læs ekstra meget op på det. Læs evt. sammen med en fra din studiegruppe. På den måde kan i høre hinanden i stoffet. 

#6. Find et stort A3 eller A4 ark frem og lav et visuelt overblik. Skriv hovedemner til din eksamen ned, og lav grene ud fra hvert emne, med de vigtigste ting at komme ind på. Hjernen husker billeder bedre end tekst. Køb dine kontorartikler til studiepris på Inkclub.

#7. Hold fokus! Der er ikke tid til at freake ud, du skal nok bestå! Du skal ikke bruge din energi på, om du består eller ej, eller hvor meget du måske mangler at læse. Du kan ikke gå tilbage i tiden og starte din læsning før. Så se fremad og hold fokus på alt det du har forberedt.

#8. Når du ankommer til eksamen, har du sikkert allerede arbejdet på højtryk de sidste 24 timer (hvis ikke mere). Prøv at få stresset af og lav en liste over de ting du husker om diverse emner. På den måde får du det opfrisket og er klar til når du skal være på.

#9. For nogle er det bedst hvis de bare lader eksamensstoffet helt ligge på selve eksamensdagen. Måske fungerer det bedst for dig?

#10. SLAP AF :) Det skal jo nok gå. Tag evt. en tur i Fitness og få clearet hovedet.

 

Til næste eksamen:
Læs lektier gennem hele semestret, skriv noter og kom til timerne! Mange lærer bedre af at lytte, føle og få sat ord på situationer, end at læse i en bog. Man får mere ud af timerne end man lige tror, og det giver jo pote i sidste ende til eksamen.

)