Har du ikke fulgt heeelt med i semestret, og står du og skal til eksamen lige om lidt? Her er nogle råd som muligvis kan hjælpe dig!

10 råd til eksamen

Vi kan vist alle godt nikke genkende til intentionen om at læse hele pensum og skrive rigtig gode noter, når vi starter på et nyt semester - på den måde kan vi nemlig skåne os selv i den anden ende når eksaminerne presser på.

Virkeligheden er dog typisk lidt en anden, og det betyder at vi ender i en presset situation lige op til eksamen, og i den grad får brug for nogle gode råd til at komme helskindet igennem eksaminerne.

 

De 10 gode råd til eksamenslæsningen: 

#1 Gør dit pensum overskueligt

Læs opsummeringen og indholdsfortegnelsen for hvert kapitel. På den måde ved du let og overskueligt (dog overfladisk) hvad afsnittet handler om.

 

#2 Brug dit netværk

Snak med dine studiekammerater som skal op samme dag som dig, eller hvis du kender nogen som allerede har været igennem netop den eksamen. Hvad synes de er mest relevant? Hvad bliver der spurgt om? 

 

#3 Hold fokus

Sæt fokus på at få et godt overblik, og undgå at gå alt for meget i detaljer med småting. 

 

#4 Find inspiration

Okay, det lyder lidt som en umuligt opgave, men det vi mener er at du skal hente inspiration fra tidligere eksamensopgaver. Tidligere eksamensopgaver kan give dig en ide om hvad du bør kunne, og måske går enkelte opgaver/spørgsmål igen. Det altid godt med inspiration ;)

 

#5 Lav lister

Lad være med at læse forvirret rundt i pensum lige inden du skal op til eksamen. Det gør intet godt. Lav hellere en liste med hovedpunkter fra pensum, og læs ekstra meget op på det. Læs evt. sammen med en fra din studiegruppe. På den måde kan i høre hinanden i stoffet.

 

#6 Skab et visuelt overblik

Den her virker ikke for alle, men hvis du er lidt visuelt anlagt, kan denne øvelse virkelig give pote: Find et stort A3 eller A4 ark frem og lav et visuelt overblik. Skriv hovedemner til din eksamen ned, og lav grene ud fra hvert emne, med de vigtigste ting at komme ind på. Hjernen husker billeder bedre end tekst. Køb dine kontorartikler til studiepris på Inkclub.

 

#7 Husk, det skal nok gå! 

Der er ikke tid til at freake ud, du skal nok bestå! Du skal ikke bruge din energi på, om du består eller ej, eller hvor meget du måske mangler at læse. Du kan ikke gå tilbage i tiden og starte din læsning før. Så se fremad og hold fokus på alt det du har forberedt.

 

#8 Stress af

Når du ankommer til eksamen, har du sikkert allerede arbejdet på højtryk de sidste 24 timer (hvis ikke mere). Prøv at få stresset af og lav en liste over de ting du husker om diverse emner. På den måde får du det opfrisket og er klar til når du skal være på.

 

#9 Hold hviledag den sidste dag

For nogle er det bedst hvis de bare lader eksamensstoffet helt ligge på selve eksamensdagen. Måske fungerer det bedst for dig?

 

#10 Clear hovedet

SLAP AF :) Det skal jo nok gå. Tag evt. en tur i fitness og få clearet hovedet.

 

 

)