Er du i gang med eller overvejer du at begynde planlægningen af en Interrail eller Interbus rejse i Europa? Så læs ISICs tips til planlægningen af din rejse.

Planlægning af Interrail og Interbus rejser

Er du i gang med eller overvejer du at begynde planlægningen af en Interrail eller Interbus rejse i Europa? I så fald er det en god idé at være skarp på planlægningen, da det ofte betyder en langt bedre rejse. Vi har derfor samlet en liste med tips og tricks til, hvordan du kan planlægge og eksekvere din tog og/eller busrejse.

Interrail

Traditionelt set har Interrail handlet om at rejse Europa rundt med et Interrail pass, men nu til dags findes der mange forskellige former for Interrail pass, og det er afgørende at du vælger et, som passer godt med dine rejseplaner. Dertil findes der 3 forskellige typer af Interrail passes:

  1. The Global Pass, som lader dig rejse i flere forskellige lande
  2. The One Country Pass, som lader dig rejse i et bestemt land
  3. The Premium Pass, som lader dig rejse i Italien eller Spanien med mere fleksible betingelser og gratis reservation af sæder. 

Det mest populære er The Global Pass, da de fleste gerne vil opleve flere forskellige lande, når nu de er afsted. Et Interrail pass dækker også færgeovergange i enkelte lande såsom i Grækenland og Italien, hvilket kan være rart at have med i pakken.

Selvom jernbanenetværket i Europa som oftest kører på skinner, og togene stort set altid kører til tiden, så er det en god idé at planlægge din rute omhyggeligt og sikre dig at dine transferruter er realistiske. Et nattog er i øvrigt en god måde at spare lidt penge på, men det er bare en god idé at reservere en seng eller et sæde på forhånd, så du kan passe skønhedssøvnen. 

Der finder flere gode apps og hjemmeside, som hjælper dig med at planlægge din Interrail rejse. Brug bl.a. Interrailplanner til at lave et udkast over din rute, finde overnatningen og dele din rejseplan med dine venner. Rail CC hjælper dig med at lave dine reservationer og få overblik over togruterne og deres tidsplaner. 

BEMÆRK! Der er desværre ikke nogen studierabat på Interrail billetter, men der findes ungdoms Interrail billetter for rejsende mellem 12 og 27 år. Og hvis du booker din Interrail rejer med KILROY, modtager du et helt gratis ISIC kort. Læs mere om, hvordan du køber Interrail billetter hos KILROY her.

 

Interrailin suunnittelu 

Billedbeskrivelse: Den gamle bydel i en europæisk by på en solrig dag.

Interbus

Enkeltvejs billetter med bus kan være vildt billigt i Europa, og som studerende kan du virkelig spare penge på dine busbilletter! Som ISIC kortholder kan du bl.a. få 10% rabat på alle dine bookinger med Flixbus. Brug Busradar til at tjekke priserne for alle ruter og destinationer. Hvis du gerne vil på en Interbus rejser, kan et Buspass også være en god løsning for budgetvenlig transport mellem destinationer. Du kan købe Intra-Europe buspasses fra Busabout.

 

Interrailin suunnittelu 

Billedbeskrivelse: Mennesker rejser i en langdistancebus.

De gyldne regler for Interrail og Interbus rejser

1. Planlæg i god tid

Når det gælder Interrail planlægning kan du ikke rigtig være for tidligt ude. Hvis du gerne vil have en glidende tur, hvor du har tid og overskud til at besøge mange forskellige destinationer, så er forberedelsen hjemmefra afgørende, så du undgår at stå i lange billetkøer og missede transferruter. Spontanitet er selvfølgelig vigtigt, når man rejser, men lige ift. din ruteplanlægning kan det hurtigt blive stressende. Efterlad i stedet de spontane oplevelser til oplevelser, overnatninger og spisesteder - men hav gerne styr på din rejserute og dine tog/bus afgange hjemmefra.

2. Hav styr på dine reservationer

Selvom du har en Interrail billet, er der mange selskaber som stadig kræver sædereservation for at kunne komme på toget. Ligeledes skal pladser i en sovekabine bookes i forvejen. Det er sjældent at der er ledige og gode pladser til rådighed på dagen, så hvis du kender dine rejsedage hjemme fra, så sørg for at få booket i god tid. Det er især også vigtigt at være ude i god tid, hvis I rejser flere sammen, så I kan sidde sammen i togene.

3. Lav et realistisk budget - hvad vil du opleve, hvordan vil du bo, og hvor meget vil du bruge på mad?

I Europa kan du sagtens rejse på et budget og have masser af oplevelser, mest af alt pga. kontinentets uendelige tilbud af studierabatter. En hostelovernatninge behøver ikke koste meget mere end 15 euro, og hvis du laver din egen mad i fælleskøkkenet her og der, er der mange penge at sparre. Hvis du endelig skal ud og spise, så hold dig fra turistfælderne nær de populære områder. Find de mindre turisteder steder, hvor spisestederne holder sig til lokale priser. Maden er mindst lige så god, hvis ikke bedre og oplevelsen er meget bedre, når man får liv til at opleve de lokales yndligssteder. 

Sørg i øvrigt for at lægge en buffer ind i dit budget til uforudsigelige omkostninger. Der kan nemlig både være gode overraskelser på din rejse såsom en lokal festival, som du gerne vil besøge eller andre spontane oplevelser, som du kunne få lyst til at kaste dig ud i, men der kan også være de mindre sjove overraskelser så som ekstra transportomkostninger.

 

Interrailin suunnittelu 

Billedbeskrivelse: 3 unge mennesker deltager i en musikfestival om sommeren.

4. Sørg for at planlæg noget unikt

Alle rejser er i sig selv unikke, men der er altid nogle øjeblikke som skiller sig ud, og som gør rejsen til din rejse. Især i forårs om sommermånederne, er der ofte fede festivaller eller unikke kulturarrangementer, som kan gøre oplevelsen ekstra speciel. Tænkt over hvad der sker, der hvor du rejser, og overvej om der er nogle specielle og attraktive oplevelser, som du gerne vil planlægge din rejser rundt omkring. 

5. Pak let

Vægten på din ryg kan være ret afgørende for overskuddet og humøret på din rejse. En god rygsæk kan være rigtig rar at investere i. En rygsæk er i øvrigt langt mere praktisk end en kuffert eller sportstaske, især dem der kan spændes op om maven, så du bær med dine ben frem for med dine skuldre og ryg. Og husk så på, at du sagtens kan vaske tøj på din rejse, så lad være med at pakke 10 forskellige skjorter og flere tykke trøjer. Du rejser jo alligevel fra sted til sted, så der er ingen der bemærker, at du har det samme festtøj på som den forgående dag. 

 

)