Livet som studerende i USA

Mange nordiske studerende er bekendte med USA, som en destination for udvekslingsstudier, men flere og flere vælger at studere hele deres uddannelse i USA. USA kan prale af godt 4000 videregående uddannelsesinstitutioner, hvoraf mange er blandt de højest rangeret i verden, så der er bestemt mange muligheder at vælge imellem! Der er 'vocational' uddannelser, 'associate' grader som forbereder den studerende til universitetsstudier samt bachelor-, kandidat- og Ph.d-grader. 

Ansøgning

Der er ikke nogen general ansøgningsperiode eller -portal, når du søger ind på universiteter i USA. I stedet for har hvert universitet sin egen ansøgningsfrist, som de informerer om på deres kanaler. Nogle universiteter har et såkalt åbent ansøgningssystem, hvilket betyder at de modtager ansøgninger året rundt og hvis du bliver optaget, så kan du starte dine studier det kommende seemster. Fulbright Center tilbyder virkelig god information omkring ansøgningsprocessen til uddannelser i udlandet. 

Ansøgningsprocessen med al papirarbejdet og vigtige datoer at huske kan være lidt besværligt. Gennem Project Assess kan du finde en mentor, som har gået igennem samme process og derfor vil kunne hjælpe dig med ikke at begå alle de klassiske fejl i ansøgningen, men også at skrive det bedst mulige ansøgning. 

Studielivet i USA og finansering af studierne

Det er forholdsvis dyrt at studere i USA, sammenlignet med de nordiske og europæiske universiteter. Et akademisk år ved et top universitet kan koste dig titusindvis af dollars og et akademisk år koster gennemsnitligt 20.000-30.000 USD. Udover det, skal den studerende selv dække udgifter for logi, transport, skolebøger og studiematerialer, forsikring og andre leveomkostninger. Gennem ansøgningsprocessen er der også ansøgningsomkostninger for omtrent 50-100 UDS per ansøgning. 

Selvom det lyder utrolig dyrt at studere i USA, så er der adskillige stipendier for internationale studerende, som kan dække dele af dine udgifter, mens nogle stipendier sækker halvdelen eller endda hele din uddannelse. Universiteter tilbyder selv stipendier til internationale studerende, men der er også organisationer som hjælper internationale studerende på vej, som håber på at studere i USA. Tjek Fullbrights muligheder ud for stipendier her. For at få mere information om stipendier og legater generelt, så tjek vores studielivsartikel ud om Stipendier og legater

Opiskelemaan Yhdysvaltoihin 

Logi og leveomkostninger

Studerende bor som regel on-campus på deres universitet eller college eller i privat udlejet lejligheder tæt på skolen. Mange universiteter og colleges forsøger at tilbyde on-campus til førsteårsstuderende og det er en fantastisk måde at få nye venner på og aktivt deltage i livet på campus i fritidstimerne. At bo på campus betyder selvfølgelig også at du skal dele dit sted og faciliteter og du kan nok ikke komme udenom nogle sene aftener (eller tidlige morgener) med fest på gangene. En privat lejlighed betyder som regel mere fred og ro, men det koster også lidt mere og du skal betale el, vand, internet og alle andre udgifter udover huslejen. De her lejligheder er ofte heller ikke ligeså tætte på skolen som on-campus dorm værelser, så du skal sætte mere tid af om morgenen til at nå den tidlige forelæsning end hvis du bor på campus. 

Leveomkostninger i USA varierer meget i forhold til lokation af universitet/college. Som udgangspunkt er omkostningerne højere i storbyerne og on-campus kan også være væsentlig dyrere ved topuniversiteterne, sammenlignet med nogle lavere rangeret institutioner. 

Opiskelijaelämä Yhdysvalloissa

Uanset om du vælger at bo on-campus eller leje en privat lejlighed, så sørg for at søge efter logi lang tid i forvejen!

 

Kilder:

Fulbright Center: Study in the US

EduPass: The SmartStudent Guide to Studying in the USA

EducationUSA: Your 5 Steps to U.S. Study

Study International: How to Find Student Accommodation in the USA

 

Legater og stipendier Legater og stipendier
Studierabatter i USA Studierabatter i USA
)