Legatsøgning: Guide til oversigt over øvrige søgte fonde og legater

Guiden er udarbejdet i samarbejde med Legatbogen.dk - Danmarks største søgemaskine for fonde & legater.

 

Et af de mange bilag du kan blive bedt om at vedlægge din ansøgning, er en oversigt over øvrige søgte fonde og legater. Det skyldes, at de benytter informationen fra din oversigt til at vurdere hvorvidt de vil støtte dig.

 

Lav en komplet oversigt

Sørg for at din oversigt er up-to-date og fyldestgørende, sådan så den afspejler din situation og det aktuelle beløb, du er blevet bevilliget. Sørg også for, at dit budget hænger sammen med de fonde og legater du har søgt – de taler nemlig sammen for at koordinere uddelinger, så vær præcis og ærlig.

Vær opmærksom på, at din oversigt kan blive meget lang, hvis du søger mange fonde og legater. Du kan derfor overveje kun at bruge de 10 vigtigste fonder og legater, og i det tilfælde skal du huske at notere i ansøgningen, at det kun er de 10 vigtigste – eventuelt i en fodnote.

 

Når du er nået i mål

Det giver sig selv, at så snart du har fået opfyldt dit finansieringsbehov gennem forskellige støttebeløb, kan du ikke længere forvente at modtage flere bevillinger. Ofte modtager man først de sidste legater efter man er taget af sted, da det er nogle lange processer at behandle, og nogle vil opleve at modtage mere i støtte end de egentlig har budgetteret med. Er det tilfældet, kontakt da fonden eller legatet.

 

Dos and donts – 5 hurtige tips

- Sørg for at din oversigt over fonde og legater som du har søgt/vil søge er komplet.

- Husk løbende at opdatere listen, hvis du får bevilliget beløber fra fonde.

- Sørg for at være ærlig og præcis.

- Din oversigt og dit budget skal stemme overens.

- Lad være med at søge flere fonde og legater så snart du har nået dit finansieringsbehov.

 

 

)