Guide til at rejse på SU budgettet

Et studiebudget er ofte ret stramt, og det kan hurtigt blive dyrt at tage ud og rejse, men fat mod! Det kan sagtens lade sig gøre at rejse ud i verden uden at tømme lommerne fuldstændig. Man skal bare kende til nogle få trick, som kan gøre det nemmere at rejse på et studiebudget. Verden er nemlig fuld af studievenlige destinationer, og med dit ISIC kort kan du nyde et overflod af studierabatter på transport, overnatning, mad og oplevelser, mens du rejser. Tjek disse 7 tips til at rejse på et studiebudget, så du kan begynde planlægningen af dit næste eventyr!

Vælg den rigtige rejsedestination

Ja, Paris er fantastisk, men den franske hovedstad kan hurtigt få din bankkonto til at græde... Prague og Budapest er på den anden side eksempler på nogle andre europæiske perler, hvor du kan rejse uden at skulle lægge et dagsbudget., hver gang du vil betale for en kop kaffe og en croissant. I Prague kan du istedet slappe af med en øl til 1 EUR mellem dine gåture rundt i byens smukke centrum. Grækenland, Portugal og Bulgarien er også skønne og studievenlige destinationer i Europa. 

Ønsker du at rejse endnu længere? Så prøv steder som Marokko, Georgien, Vietnam, Thailand, Bolivia eller Mexico. Thailand er blandt andre et super godt ISC-land! Hvis du virkelig gerne vil afsted mod en storby, men på en måde som behandler dit SU budget med respekt, så kan det også hjælpe at få mest for pengene, mens du er der. London har eksempelvis masser af flotte og interessante museer, som er helt gratis at besøge. Dertil er der også en masse gode apps til at hjælpe dig med at budgettere din rejser, såsom Budget Your Trip eller My Funky Travel, som bl.a. ranglister destinationer efter et estimeret dagsbudget.

Vær opmærksom på at det også er vigtig, hvornår du rejser. I løbet af sommeren er populære vinter destinationer som Thailand meget billigere, og selvom man skal være opmærksom på regnsæsoner i Sydøstasien, så findes der masser af mikro-klimaer rundt i Sydøstasien, hvor man sagtens kan få masser af sol og sommer i de danske sommer måneder! 

Reissaa opiskelijabudjetilla

Book fly i god tid

Ligegyldig hvilken transport form du vælger på din rejse (fly, tog, bus eller færge), så er den gyldne regel altid: "The early bird gets the worm". Vælg din destination og din rejseperiode så tidligt som muligt, så du kan få ordnet din transport, før billetterne begynder at blive dyrere! Og kig i øvrigt efter billet i lavsæsonen. Det duer ikke at booke fly på en sommer lørdag en uge inden afgang... 

Tjek i øvrigt om du kan finde flybilletter til studievenlige priser, som er eksklusive for ISIC kortholdere.

 

Reissaa opiskelijabudjetilla

Rejs let

Det kan virkelig betale sig at pakke let og være streng med kun at tage det nødvendige med. Først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvad du virkelig har brug for på din rejse. Det kan sagtens lade sig gøre at pakke tøj og vigtige ting i en taske, der kan tages med som håndbagage, hvilket er både billigere og nemmere end at tjekke baggage ind. Husk dog at medbring dine toiletsager i en pose og ikke overskride ml kravene for dine væsker, så de ikke blive konfiskeret i lufthavnen. 

Hvis du rejser i længere tid ad gangen, så hold godt øje med studieflybilletter, da indtjekket bagage altid er inkluderet, og så er de desuden mere fleksible end normale flybilletter. 

Reissaa opiskelijabudjetilla

Find overnatning til en overkommelig pris

Der er faktisk overraskende mange studievenlige overnatningsmuligheder til helt fin kvalitet, når man rejser. Man skal bare lige gøre en ekstra indsats for at få overblikket. Hotels.com tilbyder bl.a. ISIC kortholdere en god studierabat på hotelovernatninger, og det er også muligt at hente rabatter hos Generator Hostels og Homestay.

Airbnb er desuden en god mulighed, hvis man leder efter relativ billige overnatningsmuligheder, og så tilbyder det en god måde at fornemme det lokale liv, hvis altså man vælger en af de lokale boliger. 

For de mere eventyrlige derude som gerne vil få lokale bekendtskaber, så er det desuden super billigt at couchsurfe. Hostels er selvfølgelig også en god mulighed, og der er rigtig mange penge at spare ved at vælge en sovesal frem for et privatværelse. 

Reissaa opiskelijabudjetilla

Undgå turistfælder!

Turistfælder betyder også turist priser! De største seværdigheder er populære af en årsag, og selvfølgelig skal de besøges, hvis man er til det. Hold dog øje med ikke at blive sulten lige som du har forladt byens flotteste seværdighed, så du er tvunget til at spise på de dyre caféer i området. Undersøg derfor om ikke seværdighederne kan opleves på en budgetvenlig måde og uden at skulle bruge kassen på fælderne i nærheden. En lejet cykel er eksempelvis en fantastisk måde at komme hurtigt rundt i byen og fra seværdighed til overkommelige spisesteder - og så er det en fed måde at opleve det lokale liv på. Du kan i øvrigt også finde en lokal 'companion' med ens interesser gennem CoolCousin og se, hvad der sker i det område, du rejser i på AroundMe. Der er mange alternativer til at løbe rundt mellem kostelige turistattraktioner!

Lav din egen mad

En af de største poster på rejsebudgettet er og bliver mad og drikke. For at spare en god sum penge, kan man sagtens lave sin egen mad, når man rejser - i sær hvis du rejser med Airbnb, hvor der oftest er køkken i boligerne. Der findes også masser af hostels som har fælles køkken. Og så er det faktisk en ret sjov og lokal oplevelse at shoppe i supermarkeder i udlandet. Det er helt vildt hvor forskellige indkøbsmuligheder, der findes rundt i verden.

Mange fede rejsedestinationer har også gode gadekøkkener med lækker street food, og ellers er det altid en god idé at søge væk fra centrum og de kendte seværdigheder, hvis man vil spare på sine restaurant og bar besøg!

Tag på Working Holiday

En måde at rejse på budget kan også være at tage afsted i længere til på et Working Holiday ophold. Som navnet foreslår, er et Working Holiday ophold en ferie, hvor man arbejder en en forudbestemt periode. Arbejdet er oftest indenfor turist- og service branchen på bl.a. hoteller og restauranter eller indenfor landbrug, hvor man bl.a. kan arbejde på frugtgårde eller passe dyr. 

Working Holiday er en god måde at få råd til en længere rejse og få det meste ud af sit budget, og så får man også god arbejdserfaring og uforglemmelige minder med sig hjem!

Sidst men ikke mindst: ISIC

Vi kan ikke understrege dette nok: HUSK DIT ISIC KORT! Det er muligt at bruge dit kort i 130 lande og på mere end 150.000 studierabatter rundt i verden. Fordelene ved dit ISIC kort bliver ekstra tydelige, når du rejser. Du kan få prisvenlige flybilletter, overskuelige overnatningsmuligheder med studierabatter, og så får du billige studiepriser på et hav af fede seværdigheder, herunder til de fleste UNESCO world heritage sites. I ISIC appen, er dit digitale ISIC kort med dig, hvorend du rejser, og det er nemt og fordelagtigt at vise dit ISIC kort rundt omkring, når du rejser. Chancen er nemlig, at der er en rabat at hente! Hvis du ikke har et ISIC kort endnu, kan du købe det her.

Reissaa opiskelijabudjetilla

 

)