Guide til at rejse alene som studerende

Det lyder sikkert ret intimiderende at begive sig ud i verden helt alene, men solorejser kan også være en stor og livsbekræftende oplevelse, hvis du planlægger godt. Solorejser giver dig fuld kontrol over din rejse og ikke mindst over dit rejsebudget, og så er det langt nemmere at komme tættere på de lokale, når man tvinges ud i at åbne sig op overfor andre rejsende eller de lokale, hvis man vil være social. ISIC giver her en hurtig guide til at rejse alene som studerende. 

Hvor skal man rejse?

Først og fremmest er den bedste destination en, som vækker din interesse! Dertil kan du spare mange penge ved at rejse uden for højsæsonerne. Det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på vejret, når man vælger ikke at rejse i højsæsonen, men de fleste destinationer har det, man kalder 'shoulder seasons', som er perioderne mellem høj og lavsæson. Her er der penge at spare, færre turister, og det uden at man skal stå hele rejsen under en paraply. Rejser du til storbyer, vil der være masser at foretage sig, hvilket også betyder masser af muligheder for at møde andre rejsende. London og Paris er gode eksempler på byer med uendelige aktiviteter, restauranter, museer og andre seværdigheder, og det er i Europa ret nemt at kombinere en rejse til flere storbyer ved eksempelvis at tage på interrail. Hvis du er interesseret i en længere tur, hvor du kommer ud af Europa, er der mange rejsebureauer som arrangerer gruppeture. Dette kan være en god mulighed, hvis du gerne vil rejse alene, men alligevel have en gruppe, som man kan rejse rundt med. Her vil der også være gode muligheder for at danne sig nogle nye venskaber, da man rejser sammen undervejs. 

Husk at det er vigtigt at holde dine venner og familie derhjemme informeret om hvor du er, og hvad du planlægger. Skulle uheldet være ude, er det nemlig vigtigt, at der er nogen der ved, hvor du er på et givent tidspunkt. 

 

Opiskelijan soolomatkailu 

Sådan finder du selskab på din rejse

Et godt sted at starte er at deltage i planlagte ture og/eller aktiviteter, hvor der er god mulighed for at møde andre rejsende. Mange hostels er især gode til at afholde sociale arrangementer såsom cykelture, vandreture, sportskampe, quiz aftener osv., og så er der altid nogen at finde i baren, når der er Happy Hour!

Hvis du er interesseret i at opleve en bestemt seværdighed eller aktivitet, så kan du også bruge appen MeetUp, hvor du kan finde andre rejsende eller lokale, som du kan mødes med. Husk desuden også at aktivere dit eget netværk hjemmefra. Det kan være, der er nogen der kender søde folk i området fra tidligere rejser, som kan vise dig rundt eller guide dig til fede oplevelser. Måske kender du endda selv nogen fra folkeskolen eller fra dit gamle badmintonhold, som der tilfældigvis er i samme område. Der er altid noget at snakke om, når man rejser, så det er super nemt at få gode oplevelser med folk, som man ikke normalt ville have mulighed for at hænge ud med derhjemme. 

Ensomhed vs. alenetid

Solorejser er fantastiske, men det er vigtigt at kende forskellen på at være alene og føle sig ensom. Hvis du føler dig ensom ved tanken om at rejse alene, så er det en god idé at genoverveje om det er den rigtige rejseform. Der er mange forskellige måder at rejse alene på, og nogen kan rejse jorden rundt og bo på hostels uden noget problem, mens andre gerne vil have en rejsegruppe, som de har mulighed for at lære at kende undervejs. 

Derudover skal du huske at tage vare på dine grundlæggende behov - andre gør det nemlig ikke for dig! Dertil kan det være udmattende at rejse fra sted til sted, især når man er langt væk hjemmefra, så det er vigtigt også at tage sig tid til at slappe af og hvile lidt. Det er sundt at kede sig lidt og koble fra på en dag, hvor man ikke har noget på programmet. Husk at afsætte dage til at se lidt serier på netflix eller dykke ind i en god bog. Det vil give dig den nødvendige energi til at nyde resten af din rejse endnu mere. 

Opiskelijan soolomatkailu

 

)