Frivilligt arbejde i udlandet

Når du arbejder frivilligt i udlandet, oplever du landet fra et nyt perspektiv og lære den lokale kultur bedre at kende end som besøgende turist. Du vil arbejde i projekter der hjælper og støtter de lokale mennesker og du bliver en del af den lokale hverdag gennem dit arbejde og projektet. Når du arbejder som frivillig, møder du andre like-minded mennesker, som bruger deres tid og energi på at hjælpe med naturbevaring, dyrevelfærd og sociale projekter. 

Din tid i udlandet som frivillig vil give dig et nyt perspektiv til problemer i hjemmet. Du lærer også at leve med mindre og opdager hurtigt hvilke ting der er nødvendige for dig og hvad du kan undvære i din dagligdag når du kommer hjem igen. Frivilligt arbejde hjælper dig med at udvikle nye egenskaber og du lærer nye ting hurtigt når du udfordrer dig selv med nye opgaver, overraskende situationer og nye daglige rutiner. Når familie, venner og andre påvirkende faktorer er langt væk, har du mere tid til at tænke over hvad der virkelig betyder noget for dig og hvad du vil i din fremtid. 

At arbejde som frivillig i udlandet er en international oplevelse både når det kommer til at møde nye mennesker og lære om nye kulturer. Der er adskillige organisationer, der laver frivilligt arbejder næsten alle steder i verden. Hvis du tænker at frivilligt arbejde måske kunne være noget for dig, så tjek de forskellige muligheder og organisationer ud, som vi har nævnt nedenfor og begynd planlægningen af din næste tur ud i verden!

Organisationer med frivilligt arbejde:

AIESEC: AIESEC tilbyder frivillige projekter på minimum 6 uger til unge mellem 18 og 30 år. AIESEC's netværk dækker 127 lande! 

CISV: Gennem CISV kan du deltage i International People's Project (for unge over 19 år), hvor frivillige arbejder på sociale projekter i 14-23 dage.

EVS  - European Volunteer Service: Tjek de frivillige programmer ud hos with EVS fra European Youth Portal. Gennem deres søgeportal can du browse forskellige projekter på tværs af lande.

KILROY: Gennem KILROY kan du arbejde frivilligt i udlandet på adskillige projekter. De tilbyder alt fra marine- og naturbeskyttelse til dyrevelfærd og sociale projekter. Arbejd frivilligt med at beskytte havskildpadder i Costa Rica eller bevar koraler i Seychellerne! Book et møde med en KILROY rejsekonsulent og hør mere om mulighederne for frivilligt arbejde med KILROY. 

UN Volunteer: Unge over 25 kan arbejde frivillige hos United Nations frivillige programmer. For frivillig projekter i udlandet, skal den frivillige have mindst 2 års relevant erhvervserfaring inden de ansøger om det frivillige program. 

Vapaaehtoistyö ulkomailla

Kilder:

Hostelworld - Why Volunteer Abroad? 12 Reasons it Will Change Your Outlook on Life

 

)