En god jobansøgning og synlighed på arbejdsmarkedet, er vigtigere end nogensinde. Her er et par tips til nyuddannede jobsøgende.

Første skridt mod drømmejobbet!

Er du færdig med din uddannelse? Og på jagt efter job? Så vil du sandsynligvis bruge internettet til, at finde de bedste tips til, at skrive en god ansøgning og lave et godt CV. Det er dog ingen selvfølge at få drømmejobbet direkte efter studiet. Uanset hvor god en ansøgning du har skrevet.

Øget konkurrence gør det vigtigere end nogensinde at være synlig på arbejdsmarkedet. Flere vælger at lave sjove, anderledes og kreative ansøgninger. Det handler ikke altid om at have de bedste kvalifikationer, den bedste ansøgning eller det bedste CV. Netværk både digitalt og personligt bliver stadig vigtigere og vigtigere. Det er også vigtigt at skille sig ud fra mængden ved at vise, at du tager ansvar for at erhverve dig ny viden og opdaterer dig på hvad der sker på netop det arbejdsmarked, du søger ind på. Du bør derfor være opmærksom på, hvordan du kan tage ansvar for din egen udvikling og dele din ekspertise.

Det er vigtigt at kunne vise eksempler. Det er ikke nok bare at sige, at du er kreativ, uden at kunne nævne/vise et par eksempler. At være nysgerrig og gerne lære og udvikle sig er vigtig for det fremtidige arbejdsmarked, der er i konstant forandring.

At få sit første job efter endt uddannelse, kan være en udfordring. Studie og arbejde er to vidt forskellige ting. Mange arbejdsgivere lægger stor vægt på arbejdserfaring, hvilket nyuddannede ikke nødvendigvis har. Vi har lavet en liste over DOs og DONTs så du kan komme lidt nemmere ind på arbejdsmarkedet efter uddannelse.

 

Do's 

- Vis dig uden for din comfort zone

- Benyt sociale medier

- Søg uopfordret og fortæl hvad netop du kan byde ind med

- Udnyt alle online jobportaler

- Fokuser på dine kompetencer, hvordan kan du overføre dem fra studie til job?

- Arbejd frivilligt til relevante arrangementer

- Vær autentisk og personlig

- Brug LinkedIn til at fange headhunteres opmærksomhed

 

Don'ts 

- Tro ikke at du er færdig med at lære, bare fordi du er færdiguddannet

- Forvent ikke at få tilbudt job med det samme

- Præsenter ikke dig selv som noget du ikke er/kan (det kan gå hen og blive lidt pinligt i længden 😉)

- På trods af ovenstående, skal du ikke være bange for at lave fejl!

 

 

Hvad er det sværeste spørgsmål du kan få til jobsamtalen? Se mere her!

)