Kom godt i gang med det nye studieår med 8 gode råd til din studiestart

8 tips til en god studiestart

Måske starter du "bare" nyt semester, eller måske start du på et helt nyt studie - uanset hvad, kan vi vidst godt blive enige om at det er lidt uoverskueligt! 

Frygt ej! Vi har nemlig samlet en række gode råd til, hvordan du forbereder dig bedst muligt - både på skolebænken og på hjemmefronten.

 

1. Hav styr på dine gadgets

Find dig en computer du kan lide - du skal bruge rigtig mange timer ved den, så det er vigtigt, at du kan holde ud både at se på den og sidde foran den. Og husk! - hav altid opladeren liggende i tasken. 

 

2. Køb bøgerne inden start

Pensumbøgerne er dyre, og du udskyder gerne at købe bøgerne til du ved, at de er absolut essentielle for dit fag. Men pas på - du kommer hurtigt bagud på læsningen og der er intet værre end at være bagud i pensum. 

 

3. Lav aftensmad til flere dage

Efter en hel dag på studiet og efterfølgende lektielæsning er det ikke altid helt nemt at finde overskuddet i køkkenet. Lav derfor store portioner mad - det er både praktisk og økonomisk, og så du ikke ender med at leve af pizza og burger fra den nærmeste grill.

 

4. Spar penge - lav madpakke

Det kan føles hårdt for pengepungen at starte efter sommerferien. Der skal købes bøger, måske nyt elektronik og så er der jo alle fredagsbarerne. Tag derfor noget mad med hjemmefra - en 50'er på frokost i kantinen hver dag er 3.500 kr. på et helt semester! 

 

5. Strukturer din hverdag

Lige pludselig er der ikke lige så mange timer i døgnet som der var i ferien. Lav derfor faste vaskedage og rengøringsdage, så du altid er sikker på at have tid til det. På den måde skaber du noget struktur og danner en god ramme for din studiestart. 

 

6. Tag noter

Speaking of... sørg for også at have struktur på studiefronten. Noter virker som hårdt arbejde, men sparer dig for en masse tid og energi når eksamensperioden kommer. 

 

7. Lav en læseplan

Afsæt også et fast tidsrum på dagen, hvor du sætter dig og læser. På den måde kan du lettere planlægge din hverdag og slippe for den dårlige samvittighed når du ikke læser. 

 

8. Find en studiegruppe

I er alle sammen i samme båd, så I kan lige så godt få det bedste ud af situationen. Snak sammen om jeres afleveringer eller sæt jer sammen og læs lektier. Det hele bliver lidt sjovere, når man ikke er alene om det. 

 

)