Vi har lavet en liste med 5 budget venlige rejsedestinationer til din efterårsferie

5 budgetvenlige rejser til efterårsferien

Efterårsferien kommer nærmere og nærmere. Det giver anledning til et par studiefrie dage under varmere himmelstrøg, inden det for alvor bliver vinter herhjemme. Da vi hos ISIC er klar over, at SU-budgettet godt kan være lidt stramt, har vi fundet disse 5 budgetvenlige rejsedestinationer, så det ikke er nødvendigt at leve af pasta den sidste del af 2018 pga. en lidt for dyr rejse.

 

1) Budapest, Ungarn

Budapest i efterårsferien

Budapest er den perfekte destination til en budgetvenlig ferie. Det er både billigt at bo og spise i byen, og er du ude i god tid vil du ofte kunne finde flybilletter til omkring 3-400 kr. tur/retur. Det er altså muligt at leve ret godt i byen, selvom du er på SU. Budapest er en meget gammel by, og hele den centrale del af Budapest er på UNESCOs verdensarvsliste. Derudover er byen også blevet lidt af et mekka for madinteresserede med alle sine gode spisesteder. Prøv evt. en af Budapests fire Michelin restauranter, hvor du kan prøve at smage mad i verdensklasse til en overraskende god pris. 

 

2) Split, Kroatien

Split i efterårsferien

Split i Kroatien er et godt sted at tage hen, hvis du gerne vil forlænge sensommeren på budget. Temperaturen i Kroatien ligger nemlig på omkring de 20 grader i oktober måned, og det er muligt at komme dertil for ca. 1000-1500 kr pr. flybillet. Derudover er den gamle bydel også værd at gå på opdagelse i. Her finder du nemlig nogle helt fantastiske bygninger, som stammer helt tilbage fra romertiden. Er du ’Game of Thrones’-fan, er bydelen nærmest et must-see, da flere af seriens episoder er optaget i Split. Shopping er bestemt også en mulighed, og du finder flere kendte mærker til billige penge. Som bonus byder byen også på virkelig lækker fisk til lave priser.   

 

3) Rotterdam, Holland

Rotterdam i efterårsferien

Rotterdam er blevet kendt som Amsterdams cool lillesøster, og er helt sikkert et besøg værd. Byen er mindre turistet end Amsterdam, men har stadig rigtig meget at byde på. Det kan være lidt pebret at flyve til Rotterdam, men hvis du samler nogle stykker i en bil, tager det ikke meget mere end 10-15 timer at køre dertil. I Rotterdam vil man især finde masser af innovativ arkitektur og kultur, der skyldes havnebyens hårde skæbne under 2. verdenskrig, hvor den lå i ruiner. I byen finder du også mange små lokale designshops med ting lavet af byens lokale kunstnere. Der er altså rig mulighed for at komme hjem med nogle fine køb, du ikke finder nogle andre steder.

 

4) Marrakesh, Marokko

Marrakesh i efterårsferien

Marrakesh er ’The Place’, hvis du trænger til at spice dit instagram feed op pga. alle sine instagram-venlige spots. Tag bl.a. kameraet frem i den smukke gamle bydel, i den dramatiske Sahara ørken eller på en vandretur i Atlas-bjergene. I efterårsferien er du garanteret 25-30 grader i Marokko, og skulle det blive for varmt i byen, er der mulighed for at tage en dagstur til en af de mange strande langs kysten, hvor du i øvrigt har gode surfing muligheder. Har du mod på at prøve den lokale, mad skal du prøve couscous og 'tagine', som er en traditional nordafrikansk ret. Derudover er det muligt at gøre nogle helt fantastiske fund på et af byens mange markeder bl.a. det store Jemaa el-Fna marked i midten af den gamle bydel.

 

5) Ericeira, Portugal

Ericiera i efterårsferien

Er du til surfing, er den hyggelige lille fiskerby Ericeira stedet. I og omkring Ericeira er det muligt at finde gode bølger til at alle niveauer, hvilket gør området populært blandt surfere. Vil du gerne kombinere den laid-back surf ferie med lidt byliv, er det muligt at køre 15 min. til den nærliggende storby Mafra, hvor du kan se det storslåede kongelige kloster-palads. Har Mafra ikke nok at byde på, er det også muligt at tage en 45 minutters køretur til Portugals hovedstad Lissabon og gå på opdagelse i byens hyggelige og gamle gader.

)