Fire tips til at være mere miljøvenlig, mens du sparer penge

4 miljøvenlige sparetips

Drømmer du om at redde kloden og spare penge på én og samme tid? No problemo. De to ting kan nemlig sagtens gå hånd i hånd. Læs med her, hvor vi giver dig fire tips til at være mere miljøvenlig, mens du sparer penge.

#1 Hop på jernhesten

Spar penge, få motion og vær god ved miljøet på én gang? Det er faktisk en rigtig win-win-situation, hvis du hopper på cyklen i stedet for at tage bil, bus eller tog, når du skal fra a til b.

Slår tanken om at cykle frem og tilbage dig helt ud? Bare rolig. Du kan få lidt ekstra hjælp, hvis du køber dig en elcykel, der får dig op over de onde bakker.

 

#2 Forbered dig hjemmefra: Tag din egen termokop eller vandflaske med

To-go kaffe er super lækkert, ingen tvivl om det. Men køber du en to-go kaffe til 35 kroner flere gange om ugen, løber det hurtigt op og bliver en betydelig post på din konto. Desværre er det heller ikke godt for hverken din økonomi eller miljøet. To-go-koppen er lavet af pap med plastiklåg. Den er ikke miljørigtig på nogen som helst måde, især fordi den ryger direkte i skraldespanden, når du har drukket kaffen færdig.

I stedet for at købe massevis af to-go-kaffe på cafeer eller i din kantine, kan du i købe en termokop, som du kan fylde op med kaffe hjemmefra. På den måde sparer du penge samtidig med, at du undgår at bruge unødvendigt engangsemballage.

Hvis du alligevel ikke kan holde dig fra caféernes lækre kaffe, kan du spørge, om du kan få købekaffen i egen termokop i stedet for at få en to-go-kop.

Præcis det samme kan du gøre med vandflasker. I stedet for at købe en vandflaske hver gang, du er nede at træne eller skal i kantinen, så køb en vandflaske, som du kan bruge igen og igen. På den måde sparer du penge, og du gør noget godt for miljøet. What’s not to like?

 

#3 Genbrugsjagt

Genner, second-hand- eller vintagebutik. Kært barn har mange navne, og desværre er der ingen vej udenom, at brug-og-smid-væk-kulturen er grum ved både pengepungen, og i særdeleshed vores allesammens jordklode.

Derfor kan du gøre en god gerning og købe dit næste outfit i en genbrugsbutik eller afholde en bytte-tøj-dag med dine venner og veninder. For som man siger, ‘’one's trash is another's treasure.’’

Har du hverken tid eller overskud til at tage på udkig i lokale genbrugsbutikker eller holde byttedag med dine venner? Så kan du bruge apps som DBA, Trendsales eller Tradono til at gå på jagt efter dit nye genbrugsfund.

 

#4: Undgå madspild

Du kan undgå madspild på mange forskellige måder.

Du kan eksempelvis planlægge dine indkøb ved at lave madplaner og kun købe ind én gang om ugen. På den måde undgår du både impulsindkøb og at smide mad ud,  som du ikke får spist.

Du kan også organisere dit køleskab, så madvarer tæt på udløbsdatoen ikke gemmer sig allerbagerst. Du kan også fryse mad ned eller skralde din mad, som supermarkederne smider ud, fordi de har emballagefejl eller snart overskrider holdbarhedsdatoen.

 

#Bonustip til pigerne: menstruationskop

Måske er du allerede hoppet med på den miljøvenlige bølge med menstruationskop. Hvis ikke, er der god grund til at komme i gang. Med en menstruationskop slipper du nemlig både for at købe tamponer og bind. Og du skåner miljøet for en masse kemikalier og plastik.

En menstruationskop kan fås fra forskellige brands, og koster omkring 250 kroner.  Du kan tilmed bruge den samme kop i 10 år. Det er en ren win-win for miljøet og din pengepung..

 

 

/ Af Mette Werlauff, Spiir

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen her.

 

)