Problemer med at finde ro til at studere eller fokusere? Brug 5 minutter på at tjekke ISIC's tips ud og slap af med de her 15 ting!

Gør disse 15 ting for at føle dig mere afslappet

På trods af vores bestræbelser på at undgå det, så føler vi os nogle gange stresset. Studielivet kan være ekstremt hektisk og udmattende, selvom det føles som om vi lever det søde liv. Vi har måske en masse deadlines i en bestemt periode, eller bliver ramt af en personlig nødsituation eller krise, og så stiger vores stressniveau bare til vejrs. At tage tid til at slappe af er nødvendigt for dit velvære, men det kan være svært rent faktisk at give slip på alting og bare slappe af. Vi har samlet nogle gode tips til dig. Prøv nogle af de her 15 ting og så får du det nok i hvert fald en lille smule bedre. 

1. Lav en kop te

Bare det at drikke te er dejligt afslappende, men processen i at brygge en god kop te vil faktisk også få dig på andre tanker i et øjeblik. Vælg omhyggeligt en te blanding, som du kan lide og nyd ritualet i at brygge kanden, indånde duften og drikke din yndlings kop te. 

Ta kan hjälpa att varva ner

2. Spis chokolade

Bare et stykke eller to af din yndlingschokolade gør altså underværker nogle gange. Det er en god måde at forkæle dig selv på og tage en lille pause. Udover at det er lækkert, så har forskning faktisk vist at chokolade nedsætter stress hormonet kortisol. 

3. Mediter

Ja, alle fortæller dig sikkert at du skal meditere og det er ved at blive lidt trættende. Men giv det et skud alligevel! Bare sid stille i 5 minutter og koncentrer dig om din vejrtrækning. Det er nok til at kick-starte fordelene ved meditation i din krop. 

4. Luk øjnene

At lukke øjnene er vitterligt en måde at lukke af fra omverdenen på og fokusere på dig selv. Det slapper af i øjenmusklerne og kan lette hovedpine eller spænding i ansigtet. Prøv også at slappe af i panden og hvis du har tid, så kombiner det med 5-minutters meditationen fra sidste tip. 

5. Giv dig selv en håndmassage

Du kunne også få nogen andre til at gøre det her (endnu bedre), men pointen er at en håndmassage er super afslappende, selv endda hvis du selv skal gøre det. Brug en håndcreme med en god duft og masser håndfladen og fingrene med din modsatte hånds tommerfinger. Glem ikke håndleddet! En håndmassage kan få dig på andre tanker og tvinge dig til at fokusere på dine sanser og din krop i et øjeblik, og det er også godt hvis dine hænder er trætte efter skrivning. 

Massera händerna för att varva ner

6. Gå udenfor

Bare en tur rundt om komplekset er nok. At få noget frisk luft og strække benene hjælper dig med at cleare hovedet og det er en bedre måde at tage en pause på end at scrolle på din telefon i et kvarter. 

7. Kig ud af vinduet

Lidt det samme som før: kig ud af vinduet nu og da. Vi bruger mest tid på at kigge på vores skærme helt tæt på, så giv dine øjne en pause og kig ud i horisonten et stykke tid. Få dine øjne væk fra studiematerialet i et øjeblik, det kan også hjælpe dig med at forstå nogle koncepter, som du har svært ved. 

Titta ut kan vara avslappnande

 

8. Stræk ud

Nik med hovedet og rul skuldrene: udstrækning hjælper dig med at løsne spændinger i kroppen. Du kan finde en masse ved-bordet udstrækningsrutiner på YouTube, som hjælper dig med at løsne dine muskler, så du føler dig mere afslappet. 

Stretcha är bra när du är spänd

9. Dans

Skru musikken virkelig højt op og bevæg hofterne! Ikke nok med, at videnskabelig forskning viser at dans nedsætter stress, så får det også blodet til at cirkulere rundt i kroppen, som får dig til at føle dig mere energisk og opmærksom. Vær ikke bange for at se fjollet ud, selvom biblioteket måske ikke er det bedste sted at prøve det her, da det nok vil forstyrre de andre en smule. Men dans løs derhjemme eller udenfor!

10. Skriv det ned

Har du mange stressede tanker? Skriv dem alle sammen ned. På papir eller digitalt, det er ligegyldigt så længe du får alt ud af hovedet og ned på en side. Nogle gange vil du føle, at du faktisk ikke behøver skrive så meget ned for at føle dig lettere – et par linjer kan være nok til at lette stresset fra dine skuldre.  

11. Duft til noget dejligt

Ja, tag en dyb indånding. Nogle dufte er gode for ens generelle velvære. Lavendel er kendt for at have en afslappende effekt og duften af citrus (citron, appelsin) er godt for ens humør, mens det også øger opmærksomheden. Pebermynte har også den samme effekt. 

12. Spil et spil

Her har du undskyldningen for at finde din Nintendo Switch frem. Spil et hurtigt spil, for at få alt stresset til at forlade kroppen. For at sørge for, at du ikke ender med at spille hele dagen væk, så sæt en timer.

13. Grin

Der er en årsag til at latter coaching er en ting. At grine, selv hvis du ikke lige føler for det, producerer lykkeskabende hormoner i din krop. Så fake it until you make it! En ven eller to er også en god tilføjelse :)

14. Tal med en ven

En hurtig opdatering på livet fra en vel hjælper altid. Find telefonen frem og snak med nogen i et lille stykke tid. Du kommer med al sandsynlighed til at have det bedre bagefter. 

15. Clean up

Ro i hjemmet, ro i sindet. Gå en hurtig omgang i hjemmet og ryd alle småting op, som ligger og flyder rundt omkring. At opholde sig i et rent (eller i det mindste ryddeligt) hjem, vil få dig til at føle dig mindre stresset og distraheret. 

Organisera för mindre stress

)