4 udtryk i din studieforsikring, du bør kende til

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. 

Har du nogensinde læst din forsikringsbetingelser igennem? Hvis nej: vi forstår dig godt 😴 Hvis ja: forstod du, hvad alle ord og forklaringer betød?

Vilkår og betingelser i din studieforsikring tager lang tid at læse igennem og indeholder oftest endeløse sætninger, abstrakte formuleringer og volapyk-ord, der ikke giver mening.

Ikke desto mindre kan det være en rigtig god idé at have tjek på, hvad din forsikring indeholder, og hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude.

 

Her får du 4 typiske udtryk fra din studieforsikring oversat til helt almindeligt (og forståeligt) dansk  🔖👌

 

1. Ansvarsforsikring

Du sidder på læsesalen og kæmper for at forstå den tekst, du skal have læst til i morgen. Det eneste, der kan redde dig fra at falde i søvn lige nu, er den kop kaffe, der står ved siden af dig. Da du læner dig indover bordet, rammer din albue koppen og vælter ned over sidemandens computer. Ups!

Det her er et typisk eksempel, hvor du kan få rigtig god gavn af din ansvarsforsikring. Den dækker nemlig i tilfælde af, at du gør skade på andre eller andres ting.  

 

2. Varige mén

Hvis du kommer til skade i en sådan grad, at det forhindrer dig i at leve dit liv, som du plejer, kaldes det varige mén. Selvom du ikke lige nu mærker den rygskade, du fik i en bilulykke for et år siden, kan den komme snigende senere i livet og volde dig store problemer.

Heldigvis dækker de fleste studieforsikringer varige mén (som en del af din ulykkesforsikring), hvis du kommer galt afsted. Det betyder, at du kan søge om at få en pose penge i erstatning for din skade, hvis den forhindrer dig i at varetage et normalt arbejde, eller hvis du har store økonomiske udgifter til behandlinger og udstyr, der skal aflaste dig i hverdagen.

 

3. Uagtsomhed

Tilbage til læsesalen, hvor du er løbet ud for at hente papir til sidemandens kaffeindsvøbte computer. Da krisesituation er kommet under kontrol, opdager du, at din nye og dyre (!) rygsæk er væk. Det er bare løgn! … men også uagtsomt.

Uagtsomhed bruges af forsikringsselskabet til at beskrive en situation, som du kunne have undgået, hvis du havde været så opmærksom eller påpasselig, som man normalt kan forvente.

Hvis du i dette tilfælde forsøger at få erstatning for rygsækken, bliver du højest sandsynligt afvist af forsikringsselskabet, fordi du har opført dig uagtsomt. Og så dækker din studieforsikring (herunder indboforsikring) desværre ikke. Øv.

 

4. Selvrisiko

Hvis du nu alligevel er så heldig at få erstatning for din rygsæk, har du nok alligevel en selvrisiko, der skal betales, inden du kan gå ud og købe dig en ny. A’ hva’ for en?

Let’s break it down for you: Du har en indboforsikring som en del af din studieforsikring, hvori din rygsæk er forsikret. Her er selvrisikoen på 1.200 kroner. Får du stjålet din rygsæk, som koster 1.800 kroner at få erstattet, betyder det, at du selv skal betale de første 1.200 kroner, og at dit forsikringsselskab udbetaler de resterende 600 kroner til dig, så du kan købe dig en ny rygsæk.Er du blevet lidt klogere på de mange indviklede udtryk, der gemmer sig i forsikringsverdenen? Vi håber i hvert fald, at du med disse 4 udtryk er blevet klædt bedre på til at forstå dine forsikringsbetingelser 📝🤓

 

Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk

 

________________________________________________


Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 200.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

)