3 økonomiske nytårsforsætter til dig på SU

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. 

En frisk start.

Måske skal du tabe de famøse fem kilo, stoppe med at ryge, droppe impulsshopping og ikke forlænge SU-lånet yderligere. Mange nytårsforsætter bliver dog lynhurtigt brudt, fordi de ganske enkelt er uopnåelige og alt for begrænsende.

Og det er synd.

Du kan lære at holde dine nytårsforsæt, hvis bare du tager et skridt ad gangen og nyder processen. Det handler om, at du skal ændre dine vaner på en god måde, så du ikke løber sur i dem, inden kalenderen viser den 15. januar.

 

Her får du tre økonomiske nytårsforsætter, som giver dig allermest værdi for SU’en.

 

1. Succesfuld madplan

Har du svært ved at få madpengene til at række til en hel måned, og vil du gerne blive bedre til at skære ned på de mange ugentlige indkøbsture? 

Prøv en eller flere af følgende forslag, for at få succes med madplanen:

  • Haps en online madplan.
  • ‘Copy paste’ en måneds måltider.
  • Køb et stort basislager hjem og lav retter ud fra det.

Prøv det af i et par uger og se, om det fungerer for dig, og om madpengene holder længere. Hvis du er typen, der laver spontane middagsaftaler i løbet af ugen, kan de mange indkøbte varer vise sig at ryge direkte i skralderen, fordi du ikke får dem spist, og så er en ugentlig madplan nok ikke sagen for dig.

 

2. Gå genbrugs-amok

Har du tendens til at gå ud og købe nyt tøj til festen i weekenden, selvom der hænger 10 velegnede sæt hjemme i skabet? Så får SU’en hurtigt ben at gå på. 

Vil du have flere penge til drinks i byen med vennerne, i stedet for at bruge dem på panik-tøjkriserne? Her får du et par forslag, der får dig til at overholde nytårsforsættet om at bruge færre penge på tøj:

  • Gå klædeskabet igennem og genforelsk dig i alt det, der med garanti gemmer sig derinde.
  • Hold ‘bytte-tøj-aften’ med vennerne og arv hinandens klude.
  • Bliv ejer af andres aflagte beklædningsdele og sælg dine egne gennem DBA og Tradono.
  • Gør op med overforbruget og gå all in på ‘non-shopping’.

Hvem ved? Måske resulterer nogle af disse forslag i mere overskud på kontoen til det, du allerhelst vil bruge dine penge på.

 

3. Hvor ryger pengene hen?

Fortryder du, at du i det forgangne år har brugt for mange penge på øko-varer i stedet for på øl med vennerne? Eller ville du ønske, at du havde fået flere kulinariske oplevelser med kæresten i stedet for at bruge dem på fastfood?

Prøv at revurdere dine økonomiske prioriteringer, så du i det nye år omstrukturerer dine udgifter. På den måde får du allermest glæde af de penge, du har.

Vil du gøre det nemmere for dig selv, så prøv et redskab som appen Spiir, der giver dig et detaljeret forbrugsoverblik hver gang, du kører kortet gennem maskinen i butikken. Appen inddeler dine udgifter i forbrugskategorier: alt fra ‘fastfood’ og ‘dagligvarer’ til ‘biograf, koncerter og forlystelser’ og ‘Frisør og personlig pleje’.

Så bliver det ikke nemmere for dig at finde ud af, hvordan du bruger dine penge, og måske endnu vigtigere: hvad du fremover ønsker, dine penge skal gå til. For som studerende kan du sagtens få råd til restaurantbesøg og byture med vennerne.

 

Vi håber, at du med disse tre økonomiske nytårsforsætter har fået inspiration til, hvordan du kan håndtere dine penge, så du får allermest glæde af dem i det nye år.

 

Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 150.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

)