Spar penge i kantinen

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. 

 

Man kan nemt komme til at bruge rigtig mange penge i kantinen - også selvom den er langt billigere end for eksempel caféer eller pizzariaer.

De fleste studerende kender godt det der med, at man lige skal have en kop kaffe i pausen eller et stykke kage til sidste time. Man skal lige have en lille booster til at komme igennem dagen, men det er altså dyrt i længden at booste energiniveauet med ting og sager fra kantinen. 

Men men men.. der er altså penge at spare - også selvom du ikke holder dig helt væk fra kantinens mange snacks og lækre drikke. Her kommer tre tips til, hvordan du kan spare penge i kantinen. 

 

Vælg sort kaffe i stedet for latte eller cappuccino

De fleste studerende har hang til kaffe, især ved de tidlige morgener og de lange dage. Men har du overvejet, at der er penge at spare, hvis du vælger den sorte kaffe frem for latten eller cappuchinoen? Køb en sort kaffe og hæld selv et skvat mælk i, hvis du ikke kan undvære. Ofte kan man spare omkring 10 kr. pr. kop kaffe, hvis man bestiller den sort - og så er der altså et par hundrede kroner at spare om måneden, hvis du drikker kaffe hver dag!

 

Medbring egne snacks og suppler med kantinens

Nogle synes, at det er meget arbejde at lave og medbringe frokost hjemmefra, hvis man er vant til bare lige at hoppe ned i kantinen i pausen. Derfor kan du overveje at finde en gylden middelvej, hvor du både sparer tid og penge. 

Medbring nogle lette snacks fra supermarkedet som for eksempel gulerødder eller argurker, som du skærer ud og tager med i skole. Når det bliver frokosttid kan du supplere med noget fra kantinen, måske hummus, brød eller suppe - og så har du en komplet frokost, der ikke har kostet helt så meget. 

 

Det er OK at forkæle sig selv

Når nu man knokler så hårdt med undervisning, eksamener, forelæsninger og opgaveskrivning, skal der også være lidt belønning indimellem. Det er derfor OK at gå lidt crazy i kantinen i ny og næ - og det er derfor nemmere at holde tilbage resten af tiden, hvis du ikke er 100% afholdende. 

 

Så trænger du til at ændre dine kantinevaner en smule? Prøv de tre råd af - måske de virker for dig!

 

Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 150.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

)