Sådan laver I en god julefrokost på budget

Julefrokoster er geniale! Primært fordi de kun foregår én gang om året. Folk smider alle hæmninger, og du kan høre dine favorit julesange på repeat, uden at folk bliver irriteret. Vi har lavet en guide til, hvordan I kan holde årets bedste julefrokost uden at få røde tal på kontoen.

 

Hold det hjemme

Det giver måske sig selv, men hvis I gerne vil spare lidt på budgettet, skal I holde julefrokosten hjemme. Så kan I også give den lidt mere gas (husk dog en seddel i opgangen), og så behøver I heller ikke tage videre, lige mens festen er allerbedst.

 

Hold jer til en billig menu

Der er ofte så meget mad til julefrokoster, at knap halvdelen bliver spist. Overvej derfor om I ikke bare skal holde jer til "det kolde bord" med fiskefilet, frikadeller, rejer, sild og leverpostej - og selvfølgelig risalamande til dessert! Den menu kan I holde på et relativt lavt budget uden at gå ned på noget og samtidig blive utrolig mætte.  

 

Uddelegér maden

Hvem siger, at du skal stå for alt maden, bare fordi du lægger hus til? Uddeleger maden, så du ikke skal stresse over både rengøring, underholdning og maden. På den måde slipper du også for at skulle stå i køkkenet hele dagen. Hvis priserne varierer meget på den mad, som folk skal medbringe, så er appen WeShare jeres ven. Den sørger nemlig for at fordele omkostningerne lige imellem jer, og så har den forbindelse med mobilepay, så man hurtigt kan overføre. 

 

Spar på pynten

Det er ikke pynten men derimod menneskerne, som skaber festen. Du kan derfor med fordel spare lidt på pynte-budgettet. Lav for eksempel din egen guirlande, dæk bordet med lidt afklippet gran, grankogler og julekugler og køb nogle flotte grene ved en blomsterhandler og pynt dem fremfor at investere i et juletræ. Mere skal der ikke til!

 

Glem ikke underholdningen

Ingen julefrokost uden underholdning! Hvis I bare have den klassiske pakkeleg så lav et max budget på 20 kr. for gaverne. I kan også vælge at lave en Kahoot quiz om de personer, der er med til julefrokosten og se hvem, der ved mest om de andre, lave den klassiske Margrethe-skål leg eller sætte gang i festen med en omgang jule-limbo. 

 

Jule i januar?

Er det stadig lidt hårdt for økonomien at holde en julefrokost i december samtidig med julegaveindkøbet, så kan I overvej at udskyde julefrokosten til januar, når I har lidt mere luft i budgettet.

)