6 tips til hvordan du finder billig pensumlitteratur

Sådan finder du billig pensumlitteratur

Semestret er næsten lige begyndt, og jagten efter billige lærebøger er sat i gang! Har du mange fag på én gang, kan det hurtigt blive en dyr affære at skulle købe alle pensumbøger hos boghandleren. Vi har samlet en liste over tips til hvordan du kan finde bøgerne billigere end normalt:

1. Spørg dine tutore

Sådan finder du billige pensumbøger - ISIC Danmark

Normalt går dine tutore på samme uddannelse som dig, og har derfor allerede haft nogle af de fag som du starter på nu. Derfor er der stor sandsynlighed for, at de sidder inde med de bøger, du har brug for og forhåbentlig også er villige til at sælge til en billig pris. Hvis de allerede har solg deres bøger, har de helt sikkert nogle klassekammerater der ønsker at slippe af med deres.

2. Følg med i aktiviteter på campus

Sådan finder du billige pensumbøger - ISIC Danmark

Mange skoler arrangerer deres egne salgsdage, hvor de studerende samles til at købe og sælge brugte bøger. Mange hænger i øvrigt også plakater op rundt på campus med "bøger til salg". I mellemtiden kan du benytte dig af de mange facebook-grupper til køb og salg af lærerbøger for universiteter, gymnasier og andre uddannelsesinstitutioner.

3. Søg efter brugte bøger på nettet

Hvordan finder jeg billige pensumbøger? - ISIC Danmark

Der findes mange forskellige hjemmesider med annoncer for brugte bøger. Prøv for eksempel DBA.dk og Pensum.dk. PS. Husk altid at sammenligne priser, når du køber brugte bøger. Bare fordi sælgeren siger han/hun sælger bogen til halv pris betyder ikke nødvendigvis, at det er sandt.

4. Bestil bøgerne i udlandet

Sådan finder du billig pensumlitteratur - ISIC Danmark

Mange af de bøger der sælges til høj pris ved de Danske boghandlere kan bestilles til en betydeligt lavere pris i udlandet. Besøg for eksempel udenlandske sider som amazon.com og få sendt bøgerne til døren. Selvom du skal betale fragten fra udlandet, kan du stadig gøre en rigtig god handel ved at bestille pensumbøger fra udlandet. 

5. Lån bøgerne på biblioteket

Sådan finder du billige pensumbøger - ISIC Danmark

Den absolut billigste måde at skaffe sine lærebøger på, er at låne dem på biblioteket. Det er helt gratis! De fleste universitetsbiblioteker har et par eksemplarer af bøgerne fra pensum til udlån, men det handler om at være hurtig! Du er garanteret ikke den eneste, der ønsker at få sine hænder på de få eksemplarer der er til rådighed. Kør ned til biblioteket eller bestil dem online, før det er for sent! Bemærk, at denne form for bøger ofte har en kortere lånetid end almindelige bøger, så sørg for at forny dem i god tid.

6. Download kompendier og bøger gratis

Sådan finder du billige pensumbøger - ISIC Danmark

Du har faktisk også mulighed for at downloade læringskompendier og studiebøger helt gratis hos Bookboon.com. Her kan du hente de fleste kompendier og bøger kvit og frit - blot med reklamer i. Det er fremtiden indenfor selvstudium og dig der ikke ønsker at betale dyre domme for dine studiebøger!

Vil du spare endnu flere penge?

Med ISIC-kortet får du adgang til en række studierabatter som kan hjælpe dig med at få studiebudgettet til at vare længer

Tjek vores oversigt over danske ISIC-rabatter 

)