Myanmar; templernes land

Myanmar (det gamle Burma) er ved så småt at blive en attraktiv rejsedestination. Landet har de sidste 30 år næsten stået stille og hvis du besøger Myanmar nu vil det være ligesom at tage tilbage i tiden og du vil faktisk opleve hvordan indbygger levede for flere år siden. Men du skal skynde dig hvis du vil have den oplevelse, indenfor de kommende år vil turismen for alvor invadere landet og måske vil Myanmar blive den næste Bali.

Vi har sammen med rejsekonsulenter fra Kilroy sat os sammen og skrevet en lille artikel om informationer som er værd at vide om Myanmar inden du besøger landet og hvilke byer rejsekonsulenterne anbefaler du oplever samt hvilke seværdigheder de var vilde med at se, da de besøgte landet.

Besøgstid

Myanmar har det vi kalder tropisk monsum og det er derfor varmt året rundt. Det er bedst at besøge landet mellem november og februar hvor temperaturen vil være på det laveste, omkring 30 grader. Du skal undgå måneder mellem marts og maj hvor temperaturen kan komme op på 43 grader - alt alt for varmt. Derudover er det godt at være opmærksom på at der er regnsæson i månederne mellem juni og oktober, hvor det kan være svært at komme ud til de fjerntliggende egne. Ellers vil det være oplagt at besøge landet hvis du kan få det til at passe med lokale festivaler.

Visum & Vaccination

Visum kræves for at du kan besøge Burma. Regler for visum kan ændre sig derfor anbefaler vi at du undersøger aktuelle forhold hos det pågældende lands ambassade.

Husk også at tjekke hvilke vaccinationer du skal have for at undgå sygdomme. Du kan hos Danske lægers vaccinations service se hvilke vaccinationer de anbefaler

Valuta

Den lokale valuta i landet er Kyat og det er selvfølgelig bedst at have dem på sig når du rejser igennem Myanmar. Det kan nemlig stadig være svært at finde ATM for at hæve penge og du vil også støde på butikker hvor det endnu ikke er muligt at betale med dankort. Det næst bedste at have på sig er US dollars, helst nye sedler. Hvis du skal veksle er det bedst at gøre det i butikker og hoteller da dette er mest sikrest.

En god bog at tage med på rejsen er Lonely Planet om Myanmar.

Hvilke ting vi anbefaler du oplever på din rejse

Bagan

Stedet som er kendt for sine mange templer og pagodaer. Bagan er uden tvivl et af Myanmars største attraktioner og Kilroys rejsekonsulenter anbefaler at du selvfølgelig besøger dette sindsyge smukke sted.

For at se de mange templer er det godt at leje en el-cykel og cruise rundt. Det er en nem og hurtig måde at komme rundt på. En anden mulighed som giver et fantastisk udsigt over alle templer er en luftballontur. Pris pr. person er 400 dollar – lidt price men en fantastisk oplevelse.

Du skal være opmærksom på at der er dersscode når du skal besøge templerne. Toppe og T-shirts, anses som for lidt tøj og respektløs. Derfor er det en god ide at have tøj med som dækker mere. Knæ og skuldre skal dækkes når templer skal besøges og både sko og strømper af. Derfor er det en god ide at investere i et par flip flops som nemt kan komme af og på.

Inle Lake

Tag en sejle tur på søen og se de flydende urtehaver og besøg de forskellige landsbysamfund som har bosat sig omkring søen. Mændene tager ud og fisker på en mystisk måde hvor de roer båden med fødderne, så de har hænderne fri til at fiske. Kvinderne laver håndværk som de prøver at sælge til turisterne. Nogle af de ting damerne laver er cigarer smykker, silke og tørklæder.

Hsipaw

En lille hyggelig by som er populært for backpacker at besøge. Hsipaw er smukt, men flotte vandfald og der er mere at lave en hvad du muligvis forventer. Derudover er det budget venlig for en backpacker og den byder på rig trekking muligheder.

Yangon

I byen ligger den kendte Shwedagon Pagoda. Bygningens guldbelagte høje spids kan ses fra alle steder i byen og den er den mest helligste sted for munke i hele Myanmar. Det er helt klart et besøg værd og er en kæmpe turist attraktion.

Twante

Fra Yangon kan du tage til Twante med færgen, som ca tager 2 timer. Twante er kendt som byen hvor der produceres flest keramik i landet. Når du besøger byen skal du ikke snyde dig selv for at se Twante python templet.

Ngapali Beach

Flere kilometer lang stand fyldt med palmetræer og kokosnødder. Det er det perfekte sted at slappe af og tage en pause fra dine trekking ture i Myanmar.

U Bein Bridge

Et af det mest fotograferet steder i Myanmar er den 1,5 kilometer lange bro lavet af træ. Det er det perfekte instagram billede, helst ved solnedgang. Mange turister valfarter der til for at få det bedste billede så du skal være opmærksom på at der var være godt fuldt op på det tidspunkt af døgnet. Broen er mere end 150 år gammel og er et smukt syn for øjet. 

 

Er du fristet? Så book et møde med en af Kilroys rejsekonsulenter for at høre mere om Myanmar 

)