Læs med og få Mummum's opskrifter på sunde alternativer, aftensmad, desseret og andet bagværk

Sundere indisk inspireret boller i karry

Her får du Mummum's opskrift på et sundere alternativ til en indisk inspireret boller i karry. Opskriften giver mad til 2-4 personer, og koster kun 60 kr.

Mathilde og Amanda, som står bag madbloggen mummum, og de elsker at udfolde deres passion for mad og eksperimentere med nye opskrifter på sundere alternativer, det søde køkken og andet bagværk. Bliv inspireret og find lækre opskrifter på deres blog mummum.dk eller følg dem på instagram @mummum.dk, hvor de ligger lækre billeder af deres kreationer op.

 

 

Kødboller:

500 g. hakket svinekød

1 stk. æg

1 dl. havregryn

2 spsk. taandori-krydderi (kan købes i større supermarkeder, men ellers har de det altid i Tiger butikken til 10 kr!)

1 stk. hakket løg

2 fed hvidløg

1/2 dl. vand eller mælk

evt. en håndfuld friskhakket persille

(1 stk. hønseboullion til kogning)

Sauce:

3 stk. kartofler mellem størrelse, skrællet og skåret i mindre stykker

4 stk. gulerødder, skrællet og skåret i mindre stykker

2 stk. løg, skåret i grove stykker

4 fed hvidløg, pillet

2-3 spsk. karry

1 stk. hønseboullionterning

1 ds. kokosmælk light

250 ml. cremefine 7% (aller anden madlavningsfløde)

salt/peber

2 stk. gulerødder, skrællet og hakket i små tern (kan udelades, men giver god fylde)

 

Fremgangsmåde:

1. Kødboller laves. Alle ingredienser blandes sammen til en ensartet fars. Hvis farsen er for tynd, så tilsættes lidt ekstra havregryn. Hvis den er for tør, så tilsættes lidt ekstra vand.

2. En gryde med vand og en hønseboullionterning bringes i kog.

3. Der formes små kødboller af farsen. Der koges 8-10 stk. af gangen (alt afhængig af størrelsen på din gryde) ved at sænke kødbollerne ned i vandet. Kødbollerne flyder op til overfladen når de er ved at være færdige, men tjek lige en enkelt ved at skære den over, inden du tager dem op.

4. De færdige kødboller placeres i en skål eller på en tallerken og overdækkes evt. med et viskestykke, film etc. indtil de skal bruges igen.

5. Saucen laves. I en gryde tilsættes lidt olie, hvorefter karry tilsættes, da det skal “brændes” en smule af.

6. Herefter tilsættes løg, hvidløg, kartofler og gulerødder og det hele vendes rundt.

7. Herefter hældes der vand i gryden, indtil det dækker grøntsagerne.

8. Det hele koger, indtil grøntsagerne er møre.

9. Når grøntsagerne er møre, så tages gryden af komfuret. Det hele blendes sammen (det er nemmest med en stavblender, men har du kun en alm. blender, så kan det også sagtens gå – det sviner bare lidt mere).

10. Når grøntsagerne er blendet sammen skulle det gerne ligne en tyk grøntsagsmos. Herefter tilsættes kokosmælk og cremefine.

11. Gryden placeres tilbage på komfuret og det hele koges op. Synes du konsistensen på din sauce er for tyk, så tilsæt blot lidt mere vand. Synes du den er for tynd, så lad den koge 5-10 min, så fordamper noget af væsken. Det hele smages til med salt og peber og evt. lidt mere karry, hvis du synes den mangler det.

12. Nu tilsættes dine gulerødder hakket i små tern.

13. Herefter tilsættes dine kødboller til saucen og det hele står og simrer ved lav varme

14. Kog dine ris og server retten, som den er.

 

mummum sundere indisk inspireret boller i karry studerende opskrift

)