Hvornår har du sidst leget turist i København?

Hører du til en af dem, der synes København er lidt uoverskuelig? Hvor går man hen, hvor er det hipt at spise og hvad skal man i det hele taget lave der? 

Vi foreslår, at du går helt back to basics og tager på en klassisk sightseeing tur i København! Du behøver ikke engang en anledning - det kan være en helt almindelig weekendtur til hovedstaden med vennerne, lidt hygge i efterårsferien med familien eller hvis man bare har brug for at genopdage den by man går rundt i til hverdag. 

Heldigvis er det meste sightseeing i København gratis, og for at gøre det hele bedre, så kan man endda gå fra sted til sted uden at fødderne er ved at falde af om aftenen.

Vi har samlet et lille udpluk af seværdigheder i København, der garanterer en all-round klassisk sightseeing tur i København - og så endda til studievenlige (og næsten gratis) priser!

 

Den Lille Havfrue

sightseeing den lille havfrue

Klassikeren over alle klassiskere i København. Turisterne elsker hende og danskerne... er lidt ligeglade. Men det betyder bestemt ikke, at hun ikke er et besøg værd. Man kan ikke undgå at blive ramt af en lille smule nationalfølelse når man tager en selfie med Danmarks mest fotograferede kvinde. Og så er der næsten altid en turist, der skvatter i vandet i bar iver efter at tage billede med hende. 

Vores tip til dig: Lad være med at besøge hende i prime time. Vent til lidt henad eftermiddagen eller aftenen, hvor der er langt færre mennesker - så kan det være du rent faktisk kan se hende. 

 

Amalienborg

Dronningen bor midt i byen og det er ret praktisk når man er på sightseeing tur. Amalienborgs fire palæer er i sig selv ikke vildt flotte - men det er omgivelserne derimod. Står man midt på slotspladsen og kigger mod vandet er der direkte udsigt til Operaen, og vender man sig om står Marmorkirken, Københavns måske smukkeste kirke. 

Vores tip til dig: Besøg Margrethe, Frederik og Mary omkring middagstid, der er nemlig vagtskifte kl. 12 hver dag. Optrinnet indeholder musik, hvis de royale er hjemme - så endnu et godt råd er at holde øje med Kongehusets kalender på hjemmesiden

 

Christiansborg Slot 

Christiansborg ligger midt i det hele blandt busser og biler og Strøget, og er på trods af sin enorme størrelse måske en smule overset. Ikke desto mindre er slottet et besøg værd, særligt slotsgården er rigtig fin. 

Vores tip til dig: Tag et smut op i Tårnet og nyd den smukke udsigt over København - det er ganske gratis OG der er elevator derop! 

 

Tycho Brahe Planatarium

Planetariet er et sted, vi alle kommer alt for sjældent! Museer kan i manges øjne være lidt kedelige, men en tur på Tycho Brahe Planetarium er samtidig super lærerig. Man bliver lidt træt af bare at gå rundt udenfor en hel dag - så få varmen indendørs og så slå et smut forbi Mælkevejen og bliv klogere på stjernerne og universet. 

Vores tip til dig: På Tycho Brahe Planetarium får man 20% studierabat! Er man alligevel den lidt mere klassiske museumstype, kan man komme gratis på Glyptoteket hver tirsdag eller spare 25 kr. på entrébilletten til Statens Museum for Kunst, hvis man er under 30 år!

 

Christianshavn

Gå en tur på Christianshavn med en kop kaffe to go. Bydelen i sig selv er en ægte seværdighed - med kanalen, der løber mellem de gamle huse, Vor Frelser Kirke der snor sig hele vejen op til himlen, de mange master fra sejlskibene i havnen og selvfølgelig et af Københavns populæreste steder blandt turister: Christiania.

Vores tip til dig: Gå på opdagelse i de små snørklede gader. Se om du kan finde Sofiegade - der er et helt særligt hus, der bestemt er social media værdigt, til når du skal dokumentere din sightseeing tur i København!

 

)