Læs mere om hvordan du går fra studiehybel til hjemmekontor

Fra studiehybel til hjemmekontor

Er læsesalen på skolen ikke noget for dig? Så kan det være en ide, at lave dit eget lille hjemmekontor på dit kollegieværelse.

 

Plads

Fra studenthybel til hjemmekontor - Plass

En studiebolig er ofte lille, og derfor er det nødvendigt at tænke kreativt og udnytte det fulde areal. Gør arbejdskrogen personlig og tilpas til dine behov. Du behøver ikke nødvendigvis meget plads, for at lave et lille hjemmekontor. Bare der er plads til din computer og et par bøger. 

Lys

Fra studenthybel til hjemmekontor - Lys

Du bør placere din arbejdsplads væk fra vindue og andet skarpt lys. Det går direkte i skærmen og kan skabe kontrastforskelle og refleksblænding. Er der ikke mulighed for at rykke din plads et andet sted hen, kan du selvfølgelig bare sætte nogle gardiner op.

 

Siddestilling

Fra studenthybel til hjemmekontor - Sittestilling

Skal du investere i noget til dit hjemmekontor, bør det være en kontorstol. Du kommer til at sidde ned og arbejde i flere timer af gangen. Derfor er en god og komfortabel siddestilling vigtig for ryggen. Et lille tip er at købe en pilatesbold og sidde på.

 

Organiser

Fra studenthybel til hjemmekontor - Organiser

Undgå rod på hjemmekontoret for, at udgå rod i dit hoved ;) Det gør en stor fordel, at arbejdspladsen er ryddelig og overskuelig. Især når man arbejder på så lidt plads, som man gør i en studiebolig. Hvis du har styr på din arbejdsplads, kan det øge din koncentrationsevne, mindste støj og spare dig for en masse tid.

 

Vær kreativ

Fra studenthybel til hjemmekontor - Vær kreativ

Når du skal lave en arbejdsplads på et lille areal, er det næsten kun kreativiteten der sætter grænser. Du kan finde gratis materiale på byggepladser, gå i genbrugen eller tage i IKEA. Udforsk mulighederne og få det bedste ud af det du har.

 

Fra superstudent til drømmejobbet? Se hvordan du skriver den perfekte jobansøgning her.

)