Læs om det danske studieliv - fra en international studerendes synsvinkel

13 grunde - Derfor er det fedt at studere i Danmark

September sidste år, rejste en ung mand fra Tjekkiet til Danmark, for at tage sin kandidat på Aalborg Universitet. Han blev meget overrasket over det danske studiemiljø og vores livssstil generelt. Han har derfor skrevet 13 grunde til, at det bare er lidt federe at studere i Danmark. 

 

#1 Du har ingen ide om hvad din lærers akademiske eller professionelle titel er. I tiltaler hinanden ved fornavn allerede fra første skoledag. 

#2 Du får god, konkret og lærende feedback, ikke kun en karakter på 7-trins skalaen.

#3 Du bliver anbefalet at tage et praktikophold eller et semester i udlandet. Alle forstår at du har brug for erfaring mens du leder efter dit første job.

#4 Du er helt skør hvis du spørger en dansker om de taler Engelsk. Selvfølgelig gør de det!

#5 Din lærer er oprigtigt interesseret i at udfolde din viden, i stedet for at jorde dig når så snart du ikke kan svare eller lige er lidt fraværende.

#6 Det siges at danskerne er de gladeste mennesker i verden. De har endda et helt specielt ord til at beskrive det; HYGGE! Der er dog ingen der har brugt tid på, at finde et tilsvarende ord for "Please". 

#7 Du glæder dig til at komme i skole for, at drikke øl til Fredagsbaren. Du ser også frem til, at komme i skole de andre dage - bare ikke helt ligeså meget.

#8 En stor del af skoleprojekterne har fokus på teamwork. Nogle gange har du endda undervisning med studerende fra andre studieretninger.

#9 Du lærer at benytte din viden i praksis, og løse problemer. Ikke bare at gentage hvad der står i bogen.

#10 Du møder forskellige kulturer fra hele verden. Mest i de større danske byer, især i København, hvor en masse internationale mennesker arbejder og studerer. 

#11 Din sundhedsforsikring er gratis, og det er din uddannelse dælme også!

#12 Du bliver endda betalt for at studere. Du får ca. 5900 kr. i SU om måneden. Nogle kalder det "kaffe penge". Mange bruger dog hele beløbet til at betale deres husleje.

#13 På grund af SU'en, kan en helt almindelig studerende med et helt almindeligt job, få dækket de daglige omkostninger og endda have råd til en Iphone, en rejse og samtlige byture.  

 

Sååå... Er du enig i ovenstående udsagn, eller har du noget at tilføje? 😏

 

Læs den originale artikel: The 13 Thrilling Reasons Why Studying in Denmark Kicks Ass - By Marcel Fiala

)