Få dit SU budget til at fungere for dig med disse apps!

Apps til at hjælpe dig med SU budgettet

Det kan være vanskeligt at administrere et SU budget, men der er et utal af forskellige apps til at gøre budgettering og hverdagsbesparelser en smule nemmere for studerende. Vi har her samlet et par gode apps, som du kan tjekke ud, hvis du ønsker at holde styr på dit forbrug, søge efter tilbud eller planlægge en rejse på et SU budget. Tjek dem ud og download dine nye favoritter!

Håndtering af dit budget

Spiir

Med Spiir får du et hurtigt overblik over dit forbrug. Du kan knytte din bankkonto til Spiir, og Spiir vil give dig indsigt i dine forbrugsvaner. Hvis du ønsker at spare, vil Spiir ikke kun vise dig dine største forbrugskategorier, men også skabe sjove udfordringer til dig for at hjælpe dig med at begynde at spare og ændre dine forbrugsvaner. Spiir-brugere nyder også eksklusive tilbud på en række tjenester, der ikke er tilgængelige på andre platforme; endnu en måde at strække dit SU budget lidt længere på!

YNAB - YouNeedABudget

YNAB vil få dig på rette spor med alt, der har med dine penge at gøre. Systemet er baseret på 4 regler, og den centrale idé er at tænke over, hvad du skal have dine penge til at række til, inden du får løn igen. Med YNAB tildeler du et ”job” til hver krone du tjener. Pointen er at skrive alt ned, hvad du har, og skabe fleksibilitet mellem forskellige forbrugskategorier inden for dit budget og undgå en situation, hvor du har for meget måned tilbage, når dine penge slipper op. YNAB tilbyder en 34 dages gratis prøveperiode, og de har også en 1-årig gratis student plan.

DailyCost

DailyCost giver dig et virkelig hurtigt, visuelt overblik over dit forbrug. Det tillader også eksport af CSV-filer og cloud storage til dine forbrugsdata. Det praktiske ved DailyCost er, at det automatisk konverterer dine udgifter til flere valutaer, så hvis du rejser, vil du hurtigt se, hvor meget du har brugt i din egen valuta uden at skulle beregne det selv eller bruge en anden app til det.

Food

Too good to go

Hvis du leder efter et måltid og ikke gider at lave det selv, så brug en app til at finde restaurantmad til nedsat pris. Med Too good to go kan du finde gode tilbud på måltider, bagværk m.m. hos lokale restauranter og butikker. Det er mad, som er ved at blive til madspild, men som stadig er spiseligt og velsmagende. Prisen for maden er virkelig lav, hvilket gør det til en overkommelig mulighed for en studerende til madindkøb. Brug kortfunktionen til at finde dine lokale udbydere og hjælp med at reducere madspild, mens du sparer penge. Win-Win!

Dit lokale supermarkeds app

Disse apps garanterer muligvis ikke en øjeblikkelig rabat på dit køb, men supermarkedskædeapps er en god måde at holde trit med særlige tilbud i dine lokale dagligvarebutikker. Hvis du har et medlems-/loyalitetskort, er der ofte nogle ekstra rabatter eller tilbud. Nogle supermarkeder tilbyder også en cashback til medlemmer og overkommelige debet-/kreditkortplaner ud over dit loyalitetskort.

Travel

HotelTonight

HotelTonight er praktisk, når du skal booke hotel til i aften eller i morgen - eller vil spare på hotelpriserne. Ofte er bookinger i sidste øjeblik meget billigere end at reservere på forhånd, da hoteller gerne vil sikre sig at have så mange værelser booket som muligt. Hvis du ikke har noget imod stresset ved ikke at have booket din overnatning på forhånd, kan HotelTonight hjælpe dig med at spare mange penge på overnatning. Husk dog, at det kan være vanskeligt at finde et overnatningssted i sidste øjeblik, især i toppen af ​​turistsæsonen, eller hvis der er en større begivenhed i byen.

Hopper

Hopper giver dig mulighed for i god tid at se de mest overkommelige datoer for at flyve, og vil sende dig notifikationer, når der er en god pris tilgængelig for en rute, du har fulgt. Overskuelig og nem at bruge, Hopper gør overvågning af flypriser til en leg, og kan også spare dig en del penge, især hvis du har fleksibilitet i dine rejsedatoer.

Splitwise

Rejser du med venner eller familiemedlemmer? Sørg for, at dine rejsekammerater ikke bryder dit rejsebudget, og at du ikke bryder deres. Læg dine udgifter ind i Splitwise og se med det samme, hvem der skylder hvem - ingen diskussion om rejseudgifter!

ISIC app

Sidst men bestemt ikke mindst - download ISIC-appen og sørg for at se alle de gode studierabatter tæt på dig og rundt om i verden! Aktiver dit digitale ISIC-kort i appen, og tag dit digitale studie-id med dig, uanset hvor du går. ISIC-kortet er det eneste studie-id, der accepteres af en række flyselskaber til deres ungdomsflybilletter, og det vil hjælpe dig med at spare på bus-, tog- og offentlige transportpriser i mange lande.

 

Sources: 

The 7 Best Budget Apps for 2021 - NerdWallet

Meet Spiir. Your money's best friend. - Spiir

Budget Travel | 6 Essential Apps for Budget Travelers

)